Poszt ITT

Visszahoztátok a vasárnapi boltzárat, kösz, Orbán!

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2016. 05. 01. 14:40

Grásziasz, szenyor Orbán! - köpött egyet a turista, miközben a fél Móricz rájött, hogy vasárnap van, de zárva vannak a boltok ma.
Korábban a témában:

Három turista – a hablatyolásukból következtetve vagy finnek vagy olaszok – sétáltak a Móriczon vasárnap dél előtt nem sokkal, és amennyit értettem ebből a vartyogásból, parizert akartak venni vizes zsömlével. Állnak meg a lidli előtt, hát nem nyílik a fotocella. A két lány olyan rémült arcot vágott, mintha eltörölték volna a bikaviadalt, de a srác felvisított:

Grásziás, szenyor Orbán!

Egy pillanatra megállt az élet a körtéren, lefulladt a buszok Euro6 motorja, leszakadtak a villamosok áramszedői, bennszakadt a böfögés egy szokatlanul nyurga hajléktalanban, sőt a LIGO sem észlelt ekkor gravitációs hullámokat. Mindenki rájött arra a lopakodó-sunnyogó igazságra, hogy vasárnap van, és az ígéretek ellenére zárva vannak a boltok.

Persze, lehet ezzel a május elsejével jönni, meg egyéb kamudumákkal, de a lényeg annyira tisztán egyértelmű, mint a felhők közé bújt napkorong: sunyin ismét bevezették a vasárnapi boltzárat. A nép elaludt, elámította a Felcsút kiesése és az új vasútvonal pompája, és eközben mi történt?

Megint nem tudok redves sajtos párizsit venni vasárnap! Kösz, Orbán!

Persze innentől minden tiszta sor: majd amikor jön a Pünkösd ünnepe, akkor rá lehet fogni az egyházra a boltzárat, most rá lehetett fogni a kommunistákra a majális miatt, aztán majd Rákosira október 23. és a kis Jézusra karácsony miatt. Vállalhatatlan. Felháborító. Ha Gyurcsány lennék, most keresztbe feküdnék valamelyik nem használt vasúti mellékvonal sínjein, közel egy teszkóhoz, hogy tiltakozzak. Vállalhatatlan. Felháborító.

Mindegy, le van szarva, NB1-es marad a Vasas.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.