Gazdaság

Az éjjel-nappalik is kinyitnak vasárnap

A tavaly márciusban bevezetett vasárnapi zárva tartás egyik mellékes következménye volt, hogy az üzletek csak reggel 5 óra és este 22 óra között lehettek nyitva. A törvény eltörlésével most ez is megváltozhat, hiszen több korábbi éjjel-nappali is kinyithat.

A jelenlegi ismereteink szerint azoknak az üzleteknek a többsége, melyek korábban nyitva voltak, újra ki akar nyitni – mondta az RTL Klub Híradójának kérdésére Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

Az éjjel-nappalik számát azért csökkentette jelentősen a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény, mert aszerint este tíz órától reggel 5-ig nem lehetett alkalmazottat dolgoztatni a boltban, csak akkor lehettek nyitva, ha a tulajdonos vagy annak hozzátartozója dolgozott.

A nagy kereskedelmi láncok közül csak egy, a Tesco volt, mely éjjel-nappal nyitva tartott tavaly márciusig, az RTL Klub értesülései szerint a cég még nem döntött arról, hogy visszaállnak-e a 24 órás nyitva tartásra, egyelőre vizsgálják, megérné-e nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik