Poszt ITT

Lázár János nem a megváltó két szép szeméért ment szembe az Atyaúristennel

Dévai László
Dévai László

ÚJSÁGÍRÓ. 2016. 04. 19. 07:30

A miniszter útjai egyre kifürkészhetetlenebbek!

A teljesen értelmetlen vasárnapi boltzár eltörlése 2010 óta már a második olyan eset, amikor az állam kénytelen volt meghátrálni a választókkal szemben. Az első vereséget az internetadó elleni megmozdulás mérte a Fideszre, akkor hamar rájöttek, hogy egyszerű öngyilkosság lenne bevállalni a szavazók szívatását, így az új adónem csak terv maradt. A második buktára, azaz a vasárnapi zárva tartás eltörlésére a bevezetés után közel egy évet kellett várni, mivel ezúttal, az internetadóval ellentétben, sikerült megfelelő ideológiai táptalajt biztosítani ahhoz, hogy ne korbácsolódjon fel a mindent elsöprő népharag.

Az MSZP által nagy nehezen kiharcolt népszavazási kezdeményezés után a kormánynak még lett volna lehetősége, hogy gigakampányba kezdjen a családok, a szabad vasárnap és a templomba járók védelmében, de miután felmérték a helyzetet, rájöttek, hogy azzal, ha felvennék a kesztyűt, maximum csak annyit érnének el, hogy kezet nyújtanának a szocialisták föld alatt fekvő hullájának.

A Fidesz valószínűleg annyira irtózott ettől a gondolattól, hogy inkább saját maguk nyírták ki boltzárat, ami azért így is okozott egy kis zavart a párton belül. A parlamentben megnőtt az egykedvűen lézengő KDNP-s képviselők száma, Balog emberminiszter is szomorkodott kicsit, de az ő álláspontjuk valamelyest érthető, hiszen ők így vagy úgy köthetők az egyházhoz. Az igazi rejtély Lázár János, aki az előbb soroltakhoz hasonlóan, szintén nem örült a törvény visszavonásának, ám az ő motivációja korántsem olyan világos, mint Balogéké.

A hírek szerint a miniszterelnökséget vezető minisztert még maga Orbán Viktor Miniszterelnök Úr is arról győzködte, hogy szavazzon egyértelmű igennel a törvény visszavonására, de Lázár állítólag hajthatatlan volt a kérdésben. Ez alapvetően két dologgal is magyarázható volna, ha nem Lázár Jánosról lenne szó. Az egyik indok a keresztény értékrend mentén, a szabad vasárnaphoz való jog védelme lehetne, míg a másik, hogy mindenféle hátsószándék nélkül, következetesen kitart a korábbi döntése mellett.

FIGYELEM, POLITIKAI KONSPIRÁCIÓ KÖVETKEZIK!

A helyzet ezzel szemben az lehet, hogy Lázár János készül. Méghozzá azokra az időkre, amikor a Fidesz elszenvedi a harmadik vagy akár a negyedik nagy vereségét. És ez lehet az a pillanat, amikor a nyíltan külön utakon járó Lázár azt mondja majd, hogy neki semmi köze nincs a nagy zakókhoz, ő mindig kitartott az elvei és a szavazói mellett. Az persze más kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben mennyire reális egy ilyen drasztikus összeomlást vizionálni, de ha valakiről el lehet képzelni, hogy minden eshetőségre felkészül és előre kiszámolja minden lépését, akkor az Lázár János.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.