Poszt ITT vélemény

Magyarországot tapossa sárba a menekült, és még örülsz is neki

Nézem ezt a fényképet a menekült gyerekről, és továbbra is megalázva érzem magam. Az ujjongókkal ellentétben nem tudok örülni.

Sohasem fociztam valami jól. A gimiben legtöbbször akkora ellenfél voltam a csatároknak, mint gyorstelepítésű drótakadály a menekülteknek. Emiatt mindig az utolsók közt került rám a sor csapatválasztásnál. Ez pedig rosszulesett, mert mindig büszke voltam arra, hogy a többi sportban jártas vagyok, viszont van egy – ráadásul a foci, ugye -, amelyben rendkívül tehetségtelen.

Aztán a minap megláttam ezt a fotót a kissrácról, aki a Keletinél egy táblát tart a kezében „Nem akarunk Magyarországon maradni!” felirattal, és elkapott ugyanaz a kellemetlen, megalázó érzés, ami az iskolában a futballpályán. Holott alatta azt olvasom a kommentekben, örülnöm kellene, hiszen sok büszke honfitársam tapsolva ordítja bele az internetbe, hogy

„Helyes, takarodjon!”

Gondolom, oké: nyilván van, aki nem szeretné látni, amint a sok szerencsétlen összefetrengi az uniós térköveket, miközben egy látványpékség kakaós csigájával a kezében kerülgeti őket a Baross téren. Azon sem csodálkozom, hogy ugyanő begyullad, mikor tíz arabul beszélő ember felszáll mellé a villamosra vagy rázza az öklét a rendőröknek. Magyarországon vagyunk: a legtöbben a mai napig ártatlanul lenégerezik a feketéket, akiket 30 éve még az utcán is megbámultak.

Miért csodálkozzak?

Szóval nézem ezt a fényképet a menekült gyerekről és továbbra is megalázva érzem magam. Az ujjongókkal ellentétben nem tudok örülni annak, hogy még a legnyomorultabb országokból érkezők sem akarnak minket, magyarokat választani. Egyetlen egy menekült, migráns, illegális bevándorló sem – nevezzük őket akárhogy.

És ez most nem arról szól, hogy kellenek-e nekünk bevándorlók vagy sem. Hogy befogadom-e őket a házamba, vagy sem. Hogy elveszejtik-e a hazánkat, vagy sem. Hanem szimplán arról, hogy ezek az emberek, akik Szíriát, Irakot és Afganisztánt hagyták maguk mögött egy jobb élet reményében, legszívesebben menekülnének tovább tőlünk is Németországba,

mert szerintük itt annyira szar.

De miért is akarnának maradni?

Németországban virággal várják őket, Magyarországon szögesdróttal. Németországban van munka, Magyarországon „elvehetik a magyarokét” (értsd: nincs). Németország Európa vezető gazdasága, Magyarország „jobban teljesít”. Németország növekedni akar, Magyarországról még a magyarok is elmennek.

Németország világbajnok a futballpályán, Magyarország pedig…

Nos, inkább hagyjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik