Otthon

Elragadó átalakításon ment át az ütött-kopott házikó

24.hu
24.hu

2017. 07. 19. 07:19

Korábban a témában:

A kaliforniai Pacific Grove gyönyörű partjairól és meghitt kisvárosi hangulatáról híres. Matthew Conway tűzoltókapitány és felesége, az enteriőr stylistként dolgozó Erin tehát nem véletlenül szerettek volna ide költözni.

Hosszú ideig keresgéltek, mire ráleltek a tökéletes házra. Első körben elutasították az ajánlatukat, de annyira beleszerettek, hogy nem hagyták annyiban a dolgot. Írtak az eladónak egy levelet, amelyben elmagyarázták, milyen sokat jelent számukra ez a város. Majd vártak. Egy hónapig nem kaptak semmilyen visszajelzést, így elvesztették a reményt, folytatták a keresést. Majd váratlanul jött a hívás: az ő ajánlatuk lett a befutó.

De az otthon megszerzése csak az első akadály volt. A házban sok mindent fel kellett újítani ahhoz, hogy élhető legyen. Erin szakértelmének és Matthew verejtékes munkájának köszönhetően otthonuk színes, textúrákban gazdag és stílusos lett.

A falak szintkülönbsége érdekes eleme a térnek, egyfajta kontrasztot hoztak létre. Az alacsonyabb falra felfuttatták a világos padlót, a magasabb oldal pedig sötét színű festéket kapott.

A képek összekötik a térben a szoba színeit. Az ablakok melletti magas falra kerültek még nagy egyedi polcok is hangulatos kiegészítőkkel, amihez tökéletesen illeszkednek a nyomatok.

A bárrészt dolgozósarokká alakították és virágos tapétával tették hangulatosabbá, emelték ki. Mindehhez kiváló választás a pasztell rózsaszín asztal, a sárgaréz függőlámpa és a kiegészítők.

A szoba hatalmas, gyönyörű ablakai apróbb felújítást igényeltek. A tér nyitottabb és modernebb lett a természetes és világos faburkolattal.

A szintkülönbséges mennyezet és a hatalmas ablakok meghatározzák a teret.  Az egyszerű skandináv stílusú  kanapét és foteleket a sárgaréz lábakon álló különleges dohányzóasztal és a díszpárnák teszik egyedivé.

Erin szerette volna a nappalit és az étkezőt egybenyitni, mert eredetileg másik bejáratuk volt .Végül, ahogy a képek mutatják, a több oldalról megközelíthető étkező bizonyult tökéletesnek.

Amikor hozzáadták a beltérhez csak egyfelé nyitották, így a terasz sokkal kisebbnek tűnt. Imádni való a fekete francia ajtó, a réz kiegészítők itt is jelen vannak, a fonott virágtartókkal és a fa bútorokkal együtt trópusi hangulatot teremtettek.

Az itt látható ablakok valójában alumíniumból készültek. A tulajdonosok nem tudtak újakat venni, úgyhogy ezeket a szörnyűségeket megerősítették feketére festett kerettel.

A másik nappali alacsonyabb oldalán sötétre festették a falat, hogy magasságváltozás helyett inkább a fal mély kék színére összpontosuljon a figyelem. Ráadásul ez nagyszerű hátteréül szolgál a képeknek.

Egy másik részlet a nappaliból. Itt is remek ízlésre vall a kiegészítők összeállítása, nagyszerűen harmonizálnak a többi elemmel.

(Design Sponge)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.