Otthon

Első látásra szerelem: skandináv otthon, melynek minden szeglete elbűvöl

Mikor a természetesség, szépség és harmónia találkozik.

A skandináv ember mindennapjai összefonódnak a természettel, életét a szeszélyesen alakuló éjszakák és nappalok hossza határozzák meg. Talán épp a hektikus éghajlatban rejlik a magyarázat, hogy miért is tartják olyan fontosnak lakásuk otthonossá tételét.

Ellenállhatatlan fehér és romantikus vintage báj, meleg hangulatot és kényelmes skandináv veszi – ezzel a pár szóval lehetne tömören leírni az alábbi csodálatos svéd otthont. A ház területe 107 négyzetméter, köszönhetően a magas mennyezetnek, ami lehetővé teszi  felső tér hasznosítását is. A két szinten a harmonikus lekerekítések és a finom részletek otthonos légkört teremtenek. A nagy terekben ízléses és kreatív megoldások jellemzik mind a kiválasztott bútorokat, mind a dekorációkat. Az enteriőrben  flörtöl a múlt és a jelennel, kifinomultan keveredik  a régi és az új, a modern és rusztikus, a romantika és az elegancia. Finom érzékkel több részre osztották a tematikus és stiláris kiegészítőket, ami tökélyre viszi az otthon funkcionális egységét.

Természetes alapanyagok, színek, növényi és állati motívumok jellemzik

Formavilága végtelenül puritán, letisztult, sallangoktól mentes, mégsem rideg. Végtelen harmónia és rend sugárzik egy északi otthon minden sarkából.

Kulcsfontosságú a fény szerepe, ami nagy ablakokon árad a lakóterekbe. Télen lámpákkal, mécsesekkel  pótolják a természetes fény hiányát.

A leginkább használt anyag a fa, ezen belül is a fenyő, de egyéb, főként világos színű fákat is használnak: kőris, juhar, bükk, nyír, tölgy.

A falak általában világos színűek, többnyire fehérek, de előfordul, hogy ide is faborítás kerül. Gyakran fehérre mázolják a bútorokat és a padlót is.

Ezért szeretik a fehéret

  • Letisztult háttér
  • Eleganciát, egyszerűséget, tisztaságot, nyugalmat áraszt
  • Optikailag is nagyítja a teret
  • Szépen kiemel minden bútort, dekorációt
  • Élni engedi a tárgyakat

A fehér szín mellett a hangsúlyos téglafalak, a fa és a luxus vintage is hangsúlyos szerepet játszik.

A lakástextilek használatában is a természetességen van a hangsúly: gyapjú, pamut, lenvásznak jöhetnek szóba. Ezeken a natúr színeken túl sokszor éppen a meleg színfoltot viszik az enteriőrbe a természetből vett motívumokkal (fák, virágok, madarak) vagy csíkos, kockás, esetleg egyéb geometriai formákkal.

Az otthon édes befejezése a színesen rendezett terasz, ahol a család együtt élvezheti a szép pillanatokat. Merítsünk ihletet, ötletet!

Via/bjurfors.se

Ajánlott videó

Olvasói sztorik