Mobil

Újabb iPhone 8 pletyka bizonyul igaznak

Hónapok óta mennek a találgatások, hogy vajon milyen lesz az idén érkező, a termékcsalád 10 éves fennállását ünneplő iPhone 8, a bemutatóig még mindig hosszú hetek vannak hátra, de egy kiegészítő kiszivárgott fotója bizonyítani látszik a dizájn egyik legnagyobb változását.

Az már régóta biztos, hogy az idei iPhone szakít az elmúlt három évben megszokott dizájnnal, és a neten keringő pletykák szerint más gyártók készülékeihez hasonlóan idén az Apple okostelefonja is káva nélkül érkezik, és az előlapot teljes egészében egy képernyő fogja uralni.

Ezt a pletykát látszik bizonyítani egy kiegészítőről kiszivárgott kép is, amit a sokszor abszolút helytállónak bizonyuló iPhone-pletykáiról híres Benjamin Geskin osztott meg a Twitterén. A mobilfun.co.uk webshop oldalán megjelent termék promóképén nem csak a képernyővédő kapott helyet, de maga a készülék is, és a kép tanulsága szerint tényleg eltűnik a fizikai Home gomb és a képernyő valóban a „padlótól a plafonig” fog érni, és a készülék oldalain sem lesz káva.

Egyedül a készülék tetején lesz egy középső sáv, amit a hangszóró és a kamerák különböző lencséi foglalnak el. A kiszivárgott kép ugyan elég hitelesnek tűnik (ami manapság mondjuk nem jelent semmit), ugyanakkor többen szkeptikusak az új dizájnt illetően.

Hozzáértők szerint a képet érdemes komoly fenntartásokkal kezelni, hiszen a telefon tetején megjelenő állandó ikonoknak fenntartott jobb- és bal oldali szabad hely meglehetősen kevésnek tűnik ahhoz, hogy képes legyen megjeleníteni egy átlag felhasználó szimbólumait, úgymint a térerő, szolgáltató, wifi, óra, navigáció, ébresztő, bluetooth, akkumulátor töltöttsége.

Hogy erre lesz-e az Apple-nek valami külön megoldása, vagy csak egy ügyes kamuról van szó, azt nehéz lenne megmondani, az igazság – akár csak a többi pletyka esetében – csak ősszel fog kiderülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik