Mobil

Akár már ma telepítheti az új iOS 11-et

Tim Cook bemutatta az ősszel érkező, új mobilszoftvert. Most akár fejlesztői fiók nélkül is kipróbálhatja, mit tud az iOS 11. Arra azonban érdemes figyelni, hogy még lehetnek hibák.

Magyar idő szerint tegnap este hétkor kezdődött el a 15. Apple WWDC San Joséban, azaz a cég fejlesztői konferenciája. Persze az ott megjelent többezer fejlesztőnek egész héten képzéseket, előadásokat és workshopokat tartanak.

Olyan lett az új iPad, mint egy Mac
Az új iOS 11 szinte asztali gépet varázsol az új iPad Próból.

A 16 millió regisztrált fejlesztőből 10 éves a legfiatalabb – hat évesen kezdett el kódolni -, s 82 éves a legidősebb. Számukra már mától elérhető az Apple legújabb mobilszoftvere, az iOS 11.

De van arra is mód, hogy már ma telepíthessük az új szoftvert iPhone-ra – anélkül, hogy lenne fejlesztői fiókunk.

Érdemes viszont fejben tartani, hogy az iOS 11 még béta állapotban van, azaz fejlesztés alatt áll. Épp az a cél, hogy ilyenkor kiadják a fejelsztőknek, akiknek a visszajelzése alapján tovább fejelsztik, javítják, tökéletesítik a szoftvert, hogy minden rendben legyen, mire a végfelhasználókhoz kerül.

Azaz most még lehetnek benne hibák, illetve tapasztalhatunk furcsaságokat, ami a jól optimalizált iOS-re nem jellemző. Ahogy a folyamat megkezdése előtt érdemes mindent lementeni a telefonról, nehogy elvesszenek az adataink.

  1. Az iPhone-on látogassunk el erre az oldalra.
  2. Görgessünk le az iOS 11 Beta Download Profile narancssárga gombig, nyomjunk rá. Áthoz egy másik oldalra, ahol ismét nyomjunk a Download azaz letöltés gombra.
  3. Megjelenik az iOS 11 Beta, mindenhol az Install, azaz telepítés gombra kell nyomni.
  4. A folyamat végén kéri, hogy indítsuk újra a telefont.
  5. Ezt követően már a beállításoknál, a szoftverfrissítésnél is meg fog jelenni az iOS 11 Beta, csak telepíteni kell. Ne feledjük töltőre dugni az iPhone-t!

A folyamatot többen videóban is bemutatták:

Átalakítja a felületet

Az iOS 11 átalakítja a kontroll panelt, az értesítési felületet, leglátványosabban azonban az iPad felületét forradalmasítja.

Kicsit olyan lesz a kialakítás az új Files appal (a Finder megfelelője), a kijelző alján található Dokkal, Multitaskinggal és a drag-and-drop módszerrel, mintha egy Macbook kijelzőjén dolgoznánk.

Fotó: 24.hu

A kiterjesztett valóság (AR) kittel a fejlesztők jobbnál jobb applikációkkal tudnak majd előrukkolni, akár játékokról akár lakberendezésről beszélünk. Mire kiadják a végleges szoftvert, addigra jöhetnek az új appok is!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik