Mobil

Van, ahol a szolgáltatók nyírják ki a Note 7-et

Ha Új-Zélandon laksz és Note 7-ed van, akkor hamarosan vége a mókának.

Az a tippünk, hogy olvasóink elenyésző része tartozik ebbe a halmazba, mégis fontos lépésről van szó, hiszen ez az első ilyen jellegű döntés a Note 7-ek likvidálására.

Küzdelem a saját termék ellen

A robbanásra, lángolásra hajlamos mobilok eltüntetésébe eddig rengeteg energiát fektettek a piac résztvevői, de főleg a Samsung. Elindult egy csereprogram, egyes repülőtereken erre szolgáló standok is nyíltak, egy szoftverfrissítés pedig az akku töltöttségi szintjét igyekszik limitálni. Minden erőfeszítés egyetlen cél érdekében történik:

minél gyorsabban visszahívni az összes, még a felhasználóknál lévő Note 7-et.

note7_ujzeland_kitiltas

A készülék ugyanis időzített bombaként ketyeg, és senkinek sem tenne jót, ha újabb sérüléseket, károkat okozna egy túlforrósodó telefon. A probléma azonban az, hogy a tulajdonosok nem szívesen válnak meg a telefonjuktól, így a legutóbbi becslések szerint még mindig milliós nagyságrendben található meg a felhasználóknál.

Ki vele, azonnal!

Ezt a helyzetet unták el az új-zélandi mobilszolgáltatók, akik a tevékenységüket összehangoló helyi telekommunikációs szervezet, illetve a Samsung egyetértésével egyszerűen kitiltották a hálózatról a Note 7-eket. A képviselők szerint kénytelenek megtenni a lépést, mivel a többszöri felhívás ellenére még mindig több száz telefont használnak az előfizetők, és a cégek szerint ez túlságosan nagy kockázattal jár.

A mobilok letiltása ugyanúgy megy, mint amikor az ellopott telefonokat korlátozzák. Az azonosításra használt IMEI szám alapján nem engedik fel a telefonokat egyik hálózatra sem, így azokkal nem lehet telefonálni, SMS-t küldeni, vagy a mobilnetezni. Ez a módszer persze továbbra sem lesz tökéletes, hiszen a Note 7-ekkel így is lehet netezni, fotózni, zenét lejátszani, amihez mindössze egy WiFi kapcsolatra van szükség.

A nagy szigor november 18-án lép életbe, a kérdés pedig az, hogy vajon a többi ország szolgáltatói követik-e majd a gyakorlatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik