Mobil

Van, ahol a szolgáltatók nyírják ki a Note 7-et

Horváth Balázs
Horváth Balázs

újságíró. 2016. 11. 07. 11:01

Új módszer a Note 7 kinyírására
Ha Új-Zélandon laksz és Note 7-ed van, akkor hamarosan vége a mókának.

Az a tippünk, hogy olvasóink elenyésző része tartozik ebbe a halmazba, mégis fontos lépésről van szó, hiszen ez az első ilyen jellegű döntés a Note 7-ek likvidálására.

Küzdelem a saját termék ellen

A robbanásra, lángolásra hajlamos mobilok eltüntetésébe eddig rengeteg energiát fektettek a piac résztvevői, de főleg a Samsung. Elindult egy csereprogram, egyes repülőtereken erre szolgáló standok is nyíltak, egy szoftverfrissítés pedig az akku töltöttségi szintjét igyekszik limitálni. Minden erőfeszítés egyetlen cél érdekében történik:

minél gyorsabban visszahívni az összes, még a felhasználóknál lévő Note 7-et.

A készülék ugyanis időzített bombaként ketyeg, és senkinek sem tenne jót, ha újabb sérüléseket, károkat okozna egy túlforrósodó telefon. A probléma azonban az, hogy a tulajdonosok nem szívesen válnak meg a telefonjuktól, így a legutóbbi becslések szerint még mindig milliós nagyságrendben található meg a felhasználóknál.

Ki vele, azonnal!

Ezt a helyzetet unták el az új-zélandi mobilszolgáltatók, akik a tevékenységüket összehangoló helyi telekommunikációs szervezet, illetve a Samsung egyetértésével egyszerűen kitiltották a hálózatról a Note 7-eket. A képviselők szerint kénytelenek megtenni a lépést, mivel a többszöri felhívás ellenére még mindig több száz telefont használnak az előfizetők, és a cégek szerint ez túlságosan nagy kockázattal jár.

A mobilok letiltása ugyanúgy megy, mint amikor az ellopott telefonokat korlátozzák. Az azonosításra használt IMEI szám alapján nem engedik fel a telefonokat egyik hálózatra sem, így azokkal nem lehet telefonálni, SMS-t küldeni, vagy a mobilnetezni. Ez a módszer persze továbbra sem lesz tökéletes, hiszen a Note 7-ekkel így is lehet netezni, fotózni, zenét lejátszani, amihez mindössze egy WiFi kapcsolatra van szükség.

A nagy szigor november 18-án lép életbe, a kérdés pedig az, hogy vajon a többi ország szolgáltatói követik-e majd a gyakorlatot.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.