Mobil

Van, ahol a szolgáltatók nyírják ki a Note 7-et

Horváth Balázs
Horváth Balázs

újságíró. 2016. 11. 07. 11:01

Új módszer a Note 7 kinyírására
Ha Új-Zélandon laksz és Note 7-ed van, akkor hamarosan vége a mókának.

Az a tippünk, hogy olvasóink elenyésző része tartozik ebbe a halmazba, mégis fontos lépésről van szó, hiszen ez az első ilyen jellegű döntés a Note 7-ek likvidálására.

Küzdelem a saját termék ellen

A robbanásra, lángolásra hajlamos mobilok eltüntetésébe eddig rengeteg energiát fektettek a piac résztvevői, de főleg a Samsung. Elindult egy csereprogram, egyes repülőtereken erre szolgáló standok is nyíltak, egy szoftverfrissítés pedig az akku töltöttségi szintjét igyekszik limitálni. Minden erőfeszítés egyetlen cél érdekében történik:

minél gyorsabban visszahívni az összes, még a felhasználóknál lévő Note 7-et.

A készülék ugyanis időzített bombaként ketyeg, és senkinek sem tenne jót, ha újabb sérüléseket, károkat okozna egy túlforrósodó telefon. A probléma azonban az, hogy a tulajdonosok nem szívesen válnak meg a telefonjuktól, így a legutóbbi becslések szerint még mindig milliós nagyságrendben található meg a felhasználóknál.

Ki vele, azonnal!

Ezt a helyzetet unták el az új-zélandi mobilszolgáltatók, akik a tevékenységüket összehangoló helyi telekommunikációs szervezet, illetve a Samsung egyetértésével egyszerűen kitiltották a hálózatról a Note 7-eket. A képviselők szerint kénytelenek megtenni a lépést, mivel a többszöri felhívás ellenére még mindig több száz telefont használnak az előfizetők, és a cégek szerint ez túlságosan nagy kockázattal jár.

A mobilok letiltása ugyanúgy megy, mint amikor az ellopott telefonokat korlátozzák. Az azonosításra használt IMEI szám alapján nem engedik fel a telefonokat egyik hálózatra sem, így azokkal nem lehet telefonálni, SMS-t küldeni, vagy a mobilnetezni. Ez a módszer persze továbbra sem lesz tökéletes, hiszen a Note 7-ekkel így is lehet netezni, fotózni, zenét lejátszani, amihez mindössze egy WiFi kapcsolatra van szükség.

A nagy szigor november 18-án lép életbe, a kérdés pedig az, hogy vajon a többi ország szolgáltatói követik-e majd a gyakorlatot.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.