Mobil

Új kedvenc zeneszáma van a világnak

880 millió meghallgatás nem tévedhet, megmutatjuk, ki vette át a legnépszerűbb internetes zeneszolgáltatás toplistájának vezetését.

Egy-egy zeneszám igencsak be tud ivódni az ember agyába, és idővel már nem csupán egy jól dúdolható, vagy a kocsiban tökig csavart hangerővel üvölthető szellemi termék szerepét tölti be, hanem hangulatok, érzések, korszakok köthetőek hozzá. Nem véletlen hát, hogy minden évben hivatalosan is kikiáltják az “idei nyár slágerét”, ami 2016-ban egyébként a Spotify rendszerében is a legjobbnak bizonyult, és ez nem más, mint
Drake-től a One Dance című muzsika.A nóta annyira népszerű, hogy áprilisi megjelenése óta 880 millió online lejátszást élt meg, lekörözve ezzel a korábbi bajnokot, Major Lazer – Lean On-ját. Emellett egyébként is kimeríti a “bombasiker” kategóriát, mert 10 héten át uralta a Billboard legjobb 100-as listáját, és a Spotify rendszerében is a legtöbbször letöltött nótát tisztelhetjük benne. Az idei évre nézve egyébként hivatalosan is az idei nyár slágerévé választották, és jó úton halad afelé, hogy ne csak a legforróbb évszak, de az egész év legjobbja lehessen. Hacsak a The Chainsmokers: Closer című alkotása meg nem szorongatja, mert még az is megeshet, hogy ellopja a show-t.

Legjobbak legjobbja

Az, hogy a “One Dance” már most a Spotify legtöbbet streamelt eleme, hatalmas eredmény, hiszen csak április óta elérhető a szolgáltatásban, ám ez is elég volt a 880 milliós számhoz, ugyanakkor a népszerűség érthető, hiszen érződik Drake fejlődése az énekben. Erre jön rá az, hogy vannak a dalban karibi ritmusok, ami manapság nagy divat, és előszeretettel játsszák a rádióállomások, illetve a tematikus tévéadók. Ugyanakkor az előbb említett, korábbi legjobbat is érdemes megemlíteni, hiszen a “Lean On” úgy jutott fel a Spotify listájának csúcsára, hogy a Billboard Hot 100-as listáját soha nem vezette. Illetve a második hely amúgy sem olyan rossz azzal a 875 millió streammel, amit Major Laser slágere magáénak mondhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik