Mobil

Végre irthatod az idegesítő Instagram kommenteket

Te magad adhatod meg, hogy mely szavakat nem szeretnéd viszont látni a képeid alatt.

Jó lenne azt mondani, hogy az internet egy boldog, kiegyensúlyozott, pozitív hely, de ez nem lenne teljesen igaz. Akadnak ugyan kellemes pontjai és pillanatai ennek az egész képződménynek, de ezeket a trollok és egyéb online élőlények miatt elég nehéz élvezni.

Éppen ezért a szolgáltatók is mindent megtesznek azért, hogy védekezzünk ellenük, amihez több eszközt is biztosítanak. Közülük most az Instagramról lesz szó, amelynek vezérigazgatója egy, a fentihez hasonló felvezetés után jelentette be, hogy végre saját, kulcsszó alapú kommentszűrést vezettek be, ami a lehető leghatékonyabb védelmet nyújtja a hozzászólásokban anyázó emberek ellen.

insta_komment

A hozzászólások törlésére, jelentésére eddig is volt lehetőség, de most a védelem egy új szintre lépett. Akár Android, akár iOS alatt használod a képmegosztót, saját kulcsszavakat adhatsz meg, így ha ezek közül valamelyik bekerül a kommentek közé, az a hozzászólás egyszerűen meg sem jelenik.

Android esetében a profil oldalon található, pöttyökkel jelölt részen kell megnyitni a Beállítások menüt, ahol a Hozzászólások opcióra lesz szükség. Itt egyrészt aktiválhatod a Kifogásolható hozzászólások elrejtését, ami már önmagában védelmet nyújt a gyakran durvaként jelentett szavakat, kifejezéseket tartalmazó kommentek ellen.

Az egyéni kulcsszavakkal ez tovább finomítható, így aki úgy érzi, hogy gyakran támadják, vagy sokan zaklatják, akkor ezzel tökéletes védelmet hozhat létre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik