Mobil

Újra könnyebb lesz a Pokémon-vadászat

Bár korábban egy fontos funkciót kivettek a Pokémon Go-ból, egy újítás hamarosan könnyebbé teszi a kis szörnyek keresgélését.

Nemrég elég komoly felháborodást váltott ki a játékosok körében, hogy a Niantic eltávolította a Pokémon Go-ból a Közelben (Nearby) funkciót, amely lábnyomokkal jelezte, merrefelé keressük a szörnyikéket. Enélkül viszont valóban kissé céltalan kóborlássá változott a vadászat, de szerencsére a fejlesztők hallgattak az istenadta népre.

Az eredeti funkciót azért szedték ki a játékból, mert eléggé hibásan működött, viszont kaptunk egy Észlelések (Sightings) lehetőséget, amiben azt nézhetjük meg, hogy a közelünkben milyen Pokémonokat láttak mások. Ha az adott helytől távolodni kezdünk, a kis fűcsomó mellett álló szörnyecske egész egyszerűen eltűnik.

Már ez se rossz, de úgy tűnik, tesztfázisban a Nearby funkció is visszatért: San Franciscóban már próbálgatják az újjáfaragott funkciót, ami azt szeretné kiváltani, hogy a játékosok ne mindenféle netről összeszedett térképek és kalózmegoldások segítségével keresgéljék a Pokémonokat. Annyi a különbség a korábbi megjelenítésselhez képest, hogy most nem lábnyomokat láthatunk, hanem az adott szörnyecske melletti körben láthatjuk azt a PokéStopot, ahol elbújt – konkrétan egy pici képet arról a valóságos helyről, amit keresnünk kell.

pokemon-go-sightings-02

Időközben egyébként a Niantic igyekszik folyamatosan harcolni a mások által fejlesztett Pokémonos segéd-alkalmazások és oldalak ellen. Egyrészt azért is, mert ezek egy részén mindenféle reklámok termelnek bevételt, csak épp nem nekik, hanem a segédek fejlesztőinek, ami valóban elég felemás megoldás, mégiscsak valaki más játékán élősködnek, vagy mi. Viszont az is tény, hogy ezek az appok és térképes oldalak a Pokémon Go oldal eredeti szervereiről nyerik ki az adatokat, ami az alapjáték működését zavarhatja vagy lassíthatja.

Így járt például a PokeAdvisor, ami az egyik legnépszerűbb segédoldal volt a játékosok számára, itt bárki láthatta a karaktere statisztikáit, egy teljes Pokédexet, valamint a játékosok ranglistáit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik