Mobil

Augusztus elsején kinyírják a Pokémon Go-t

Lesz majd sírás-rívás, ha eljön az augusztus, mert ha egy dühös hackercsapat sikerrel jár, milliók mobilos drogja tűnik el.

A Pokémon Go olyan, mint egy ászpóker, hiszen nagyjából mindent vitt, amint megjelent, és most bármerre jár is az ember, azt láthatja, hogy a polgártársak leszegett fejjel mennek előre annak reményében, hogy elcsípnek egy-két besorolhatatlan fajú jószágot. De mindez már nem tart soká, hiszen hamarosan itt van augusztus elseje, mikor is szorgos kezek szépen lelövik az egészet a francba.

Vagy legalábbis ezzel fenyegetőzik az elsőre nem túl komolyan vehető nevű Poodlecorp, ami túlterheléses támadást (szakszerű nevén DDoS csapást) kíván mérni a játék szervereire, és ezen szándékáról többek között Twitteren tudatta a világot. Elképzelésük szerint bő 20 órányi időtartamra, nagyjából 600 000 eszköz igénybevételével történne az akció, aztán majd kiderül, hogy lesz-e belőle valami, vagy csupán a figyelmet kívánták magukra felhívni.

A Pudlik mindamellett, hogy fenyegetőznek, különböző YouTuberek és a League of Legends szerverek támadását is magukra vállalják, és azt állítják, hogy komolyabb cuccaik vannak, mint a Niantic Labsnak, ami a Pokémon Go mögött álló fejlesztői csapat. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy nem csak a Poodlecorp az egyetlen csapat, aki ilyesmiket ígérget, úgyhogy továbbra is nyitott kérdés, hogy egyáltalán lesz-e belőle valami.

Továbbá felmerül a kérdés, hogy mégis miért jó nekimenni egy olyan szervernek, amit játékosok milliói használnak, és a helyzet az, hogy sokszor leginkább egyetlen válasz van, mégpedig az, hogy “mert megtehetik”. Nincs értelme.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik