Mobil

7 hónapig bírta sárban és hóban egy Galaxy S5

Nem rossz bizonyíték ez arra, hogy mit bír egy víz- és porálló telefon, avagy Lassie helyett a Samsung hazatér.

Már több mint két éve jelent meg a Samsung Galaxy S5 – vannak azóta nála szebb, jobb és gyorsabb telefonok is, de ez a modell arról híres, hogy itt építette be először a koreai gyártó a hardvert egy víz- és porálló készülékházba.

Arról persze a mai napig mennek a viták, hogy vajon mennyit ér ez a plusz funkció. Láttunk már olyan gyártót, amely nagy mellénnyel kezdte reklámozni, hogy akár víz alatt is használható a telefonja, majd azért elrejtette a használati utasítás apróbetűs részében, hogy ha lehet, ne használjuk víz alatt, mert különben ugrik a garancia.

A Samsung mindenesetre a Galaxy S5-öt már IP67-es védelemmel látta el, ami egyrészt fokozott porállóságot garantál, másrészt pedig a szabvány szerint egy méteres mélységig akár 30 percen át is kibírja. Erre vannak mindenféle laboratóriumi tesztek, amiket vagy elhisz valaki, vagy nem, viszont most adódott egy sokkal természetesebb bizonyíték a telefon képességeire.

A helyi hírek szerint a dél-koreai Bae Gyu-ryong saját gyümölcsöskertjében tevékenykedett, amikor valahogy sikerült elhagynia a mobilját. Az illető nem figyelt rá, hogy pontosan hol eshetett ki a zsebéből a Galaxy S5, és hívni is hiába próbálta, ugyanis a készülék le volt némítva. Több napon át kutatott utána a környéken, de végül feladta.

7 hónap telt el, és Gyu-ryong újra a kertben molyolt, amikor a gizgazt félrehajtogatva előbukkant a tavaly eltűnt mobil. Az úriember úgy gondolta, most már késő bánat, hiszen bizonyára teljesen működésképtelen lett az eszköz, hiszen kapott télen havat és fagyot, ősszel és tavasszal esőt és sarat bőven. Azért csak kiszárította, és utána kíváncsiságból megpróbálta bekapcsolni. A telefon pedig, mintha csak tegnap tette volna le a kisasztalra, vidáman életre kelt, és azóta is tökéletesen működik.

Persze ettől még senki se próbálja ki ugyanezt csak azért, hogy bekerüljön a hírekbe, a koreai illető sem direkt próbálkozott. Mindenesetre azért jó tudni, hogy még ilyenkor is van remény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik