Mobil

Valami gond van az iPhone töltés-jelzőjével

Nem csak Damon Hill képes eltűnni, hanem az iPhone töltésjelzője is, főleg azoknál, akik szeretik kézzel állítani az időt. Talán nem kellene.

Olyan ez, mint a világűr, mert ha egy iPhone 6s vagy 6s Plus tulajdonos mostanában azt tapasztalta, hogy az akkumulátor töltésjelzője mostanában nem igazán működik megfelelően, akkor jó ha tudja, hogy nincs egyedül. Rajta kívül ugyanis még sokan járnak hasonló cipőben, ahogy ez az internetes fórumokon és közösségi oldalakon feltűnő panaszokból kitűnik. A jó hír azonban, hogy az Apple tud a problémáról, és ígéri, hogy kalapál valamit a hibán.

apple battery

“Az Apple ismeri a problémát, és vizsgálja az okát, valamint keresi a megoldást” – érkezett egy viszonylag szűkszavű, de azért valamelyest megnyugtató válasz, illetve a gyártó szerint leginkább azoknál fordul elő a jelenség, akik manuálisan állítják be az időt, például egy utazás alkalmával. “Ha manuálisan állítod az időt az iPhone 6s-en, vagy 6s Plus-on, illetve megváltoztatod az időzónát utazás közben, azt tapasztalhatod, hogy az akkumulátor töltésjelzője nem frissül”, írja az almás cég. Majd ad egy olyan tippet, hogy indítsuk újra a telefont, menjünk a Beállítások – Általános – Dátum és idő részhez, ott pedig engedélyezzük az automatikus beállítást, így elvileg visszatér az elveszettnek hitt töltésünk, vagy legalábbis a jelzője.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a probléma nem új, mivel már 2015. szeptemberében is érkeztek ilyen panaszok, csak valamiért most fagyott rá nagyobb tömeg is a jelenségre. Az Apple pedig ezek szerint fél év alatt nem törte össze magát, hogy megoldja a dolgot, hiszen azóta érkezett már egy-két iOS frissítés, de ezek egyike sem orvosolta a bajt. De majd az iOS 9.3… ugye?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik