Mobil

Magyarországra érkezett az androidos BlackBerry

Hamarosan hazánkba érkezik a BlackBerry nemrégiben bejelentett első androidos okostelefonja.

A BlackBerry legelső androidos okostelefonja, a BlackBerry PRIV novembertől Magyarországon is előrendelhető a BerryBoltnál. A PRIV a BlackBerry hatékonyságát, biztonságát és adatvédelmi szolgáltatásait ötvözi a Google Play áruház alkalmazásainak sokaságával.

A 147×77,2×9,4 milliméter méretű, illetve 192 gramm tömegű újdonság előlapját egy 5,4 colos képátlójú, 2560×1440 pixeles felbontású és 540 ppi pixelsűrűségű AMOLED érintőkijelző uralja, mely egy négysoros hagyományos QWERTY billentyűzet társaságát élvezi. Ez utóbbi a telefon szétcsúsztatását követően bukkan elől. Az Android 5.1.1 (Lollipop) operációs rendszerű készülékben egy hatmagos Snapdragon 808-as chipset, 3 GB RAM és 32 GB belsőmemória található, ezenkívül pedig microSD memóriakártyás bővítési lehetőséget is kapunk.

Snap815

A Schneider-Kreuznach által tanúsított, 18 megapixeles BSI-szenzorral ellátott autófókuszos hátlapi kamera f2,2 fényerővel bír, fixfókuszos előlapi társa pedig 2 megapixeles felbontású és f2,8-as fényerejű.  Említést érdemel továbbá a 4K videófelvevő, az optikai képstabilizátor, a nanoSIM-slot, az LTE mobilnet, az ac-s Wi-Fi, a Bluetooth 4.1, az NFC támogatás, a GPS-vevő, illetve a 3410 mAh kapacitású akkumulátor. A PRIV vezeti be az exkluzív DTEK figyelmeztető rendszeralkalmazást, ami erőteljes adatvédelmet eredményez. A DTEK segítségével a felhasználó maga felügyelheti és ellenőrizheti személyes adatbiztonságát. A program többek közt megmutatja, hogy a telepített alkalmazások mely készülékfunkcióhoz, vagy személyes adathoz férnek hozzá, illetve segít a telefon biztonsági beállításaiban a nagyobb védelem érdekében.

A BlackBerry PRIV jelenleg 274990 forintos áron előrendelhető a BerryBoltnál. Az ár magában foglalja az áfát és a két év jótállást. A PRIV várhatóan november végétől lesz elérhető a hazai piacon.

Snap816

Ajánlott videó

Olvasói sztorik