Mobil

11 millióan várnak egy olyan mobilra, amiről szinte senki sem hallott

Tessék, már megint egy újabb, ismeretlen nevű és gyártmányú telefon Kínából. De várjunk csak... A Le 1s tudhat valamit, ha már a megjelenése előtt ennyien ráugrottak.

Ha ön nem olvas naponta legalább ötven mobilos hírt a világ összes szegletéből, akkor lefogadjuk, hogy önnek sem mond semmit a LeTV név. Miért is mondana, gyaníthatóan a mobil rovat szerkesztői sem tudnák felsorolni az összes kínai gyártót, annyi van belőlük. De úgy tűnik, ezt a márkát lassan illik megjegyezni, a LeTV ugyanis még csak a múlt héten jelentette be legújabb mobiltelefonját, a Le 1s nevet kapott készüléket, és egyetlen hét alatt máris 11 milliónál több előrendelést kaptak rá. Az újdonság első körben Kínában bukkant fel a kereskedések polcain, ahol is átszámítva mintegy 50 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek el érte.

Snap791

Rögtön megértjük, miért lett ennyire kapós ez a készülék, ugyanis a barátinak mondható összegért egy olyan okostelefon lehet a miénk, mely egy mindössze 7,5 milliméter vastag, teljes egészében fém készülékházban egy nyolcmagos 2,2 GHz-es MediaTek Helio X10-es chipsetet és 3 GB RAM-ot vonultat fel. A 169 gramm tömegű Le 1s flashmemóriája 32 GB-os, az előlapot uraló IPS LCD érintőkijelző pedig 5,5 colos képátlón 1920×1080 képpontot (Full HD) vonultat fel. A maximális fényerő nem kevesebb mint 500 nit, vagyis a kijelző képe még erős napsütésben is jól látható.

Snap792

A 85 fokos nagylátószögű frontkamera révén 5 megapixeles szelfik készíthetők, a Samsung ISOCELL képérzékelős főkamera pedig 13 megapixeles felbontású. Az energiaellátásról egy 3000 mAh kapacitású integrált akkumulátor gondoskodik, mely a vadonatúj USB Type-C csatlakozó aljzaton keresztül villámgyorsan tölthető. A mai elvárásoknak megfelelően többek közt ujjlenyomat szenzorral és LTE mobilnettel is felvértezett, dupla SIM-slotos mobil Android 5.1.1 (Lollipop) operációs rendszert futtat, melyre a gyártó a saját EUI felhasználói felületét húzta rá.

Snap793

Mivel mostanában a független kereskedők boltjaiban és webáruházaiban már itthon is egyre-másra bukkannak fel ismeretlenebb gyártók készülékei, akár esélyes is lehet, hogy Magyarországra is eljut a Le 1s, emellett pedig az is lehet, hogy online boltokból tényleg ilyen nyomott áron rendelhetünk egyet itthonra is, a kínai módinak megfelelően minimális szállítási költséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik