Mobil

Nem sikerült túl jól az iPhone 6s kamerája

A legújabb almás mobil testvérpár kisebbik tagjának kamerája a jelek szerint nem hozott igazi áttörést.

Az elsősorban digitális fényképezőgépek szenzor képminőségét minősítő DxOMark jó ideje már okostelefonokkal is foglalkozik, és legfrissebb tesztalanya nem volt más, mint a pár napja már hazánkban is hivatalosan kapható Apple iPhone 6s.

Bár a legújabb almás mobil 8-ról 12 megapixelre növelt felbontású kamerájának képminőségével általánosságban véve elégedettek lehetünk, nem mehetünk el szó nélkül a mellett, hogy a DxOMark aktuális okostelefonos toplistáján csak a tizedik helyet tudta megszerezni az iPhone 6s. A készülék 82 pontot szerzett a maximálisan megszerezhető 100-ból, vagyis pontosan annyit, mint a kilencedik helyen listázott elődje, a tavaly kijött iPhone 6. Ezen két készülék egyikében sem található optikai képstabilizátor, nem úgy, mint a nyolcadik helyen szereplő, de ugyancsak 82 pontos iPhone 6 Plusban. Sajnos az iPhone 6s Plust egyelőre még nem tesztelte a DxOMark.

A toplista élén a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt Sony Xperia Z5 tanyázik a maga 87 pontjával, majd pedig a 86 pontos Samsung Galaxy S6 edge, illetve a 84 pontos Google Nexus 6P következik a sorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik