Mobil

Új androidos etalon: itt a Nexus 6P

A Huawei és a Google bemutatta a Nexus 6P okostelefont, amely a Google legújabb operációs rendszerét, az Android 6.0 Marshmallow-t futtatja.

Az LG által fejlesztett Nexus 5X nagytestvérének tekinthető Nexus 6P egy teljesen fémből készült unibody készülék, melyet a repüléstechnikában is használt eloxált alumíniumból készített a Huawei.  A 159,4×78,3×8,5 milliméter méretű, 178 gramm tömegű, illetve 5,7 colos képátlójú QHD AMOLED érintőkijelzős telefonban a Qualcomm nyolcmagos 64 bites Snapdragon 810-es chipsete figyel. Az akksi 3450 mAh-s, a RAM 3 GB kapacitású, a csúcsmodellben pedig nem kevesebb mint 128 GB flashmemória található.

Snap439

A készülék új, C típusú USB-csatlakozójához (USB Type C) bármilyen irányban csatlakoztatható a kábel, emellett pedig olyan gyorstöltőt használhatunk hozzá, amellyel 10 perces töltés után akár 7 órányi üzemidőre is fel lehet tölteni a telefont. A Nexus 6P-t ujjlenyomat olvasóval is ellátták, így a Nexus Imprint segítségével a felhasználók ujjlenyomatukkal egyszerűen és gyorsan feloldhatják a készüléket. Az előlapi kamera 8 megapixeles felbontású és fejlett HDR+ technológiával van felvérteztve, a hátoldali kamera pedig az átlagnál nagyobb méretű, 1,55 mikronos pixelmérettel bír, és a gyártó ígérete szerint rossz fényviszonyok mellett is kiváló képeket örökíthetünk meg vele. Ezenkívül pedig akár 4K felbontású videók is készíthetők a telefonnal.

Snap438

A Nexus 6P elsőként több mint 30 országban, úgymint az Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Írországban és Japánban érhető el a mai naptól a Google Store-on keresztül – Magyarországon a készülék várhatóan az év végétől lesz kapható. Az ezüst, grafitszürke, “jégvirág” (fehér) és arany színekben gyártott telefon 32 GB-os alapmodellje 649 euróba (205 ezer forint) kerül, a 64 GB-os változat ára 699 euró (220 ezer forint), a 128 GB-os csúcsmodell árcéduláján pedig 799 eurós (250 ezer forint) összeg olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik