Mobil

Mini tablet vagy hatalmas okostelefon?

A HP legújabb készülékéről első blikkre nehéz megállapítani, hogy pontosan milyen kategóriában áll rajtvonalhoz.

A HP Slate 6 Voice Tab II nevet kapott újdonság nevének olvastán először kapásból mindenkinek egy tablet jut az eszébe, de ha jobban belegondolunk, ez egy hanghívásokra is használható tablet, vagy még inkább egy hatalmas kijelzővel rendelkező okostelefon.

Lényeg a lényeg, vagyis, hogy a készülék előlapján egy kereken 6 colos képátlójú IPS LCD érintőkijelző landolt, mely elsősorban 1280×720 pixeles HD felbontásáról, illetve ppi-s pixelsűrűségéről ismerszik meg. A 8,9 milliméter vastag, illetve 160 gramm tömegű újdonság “agya” egy Marvell PXA1088-as chipset, melyben négy darab 1,2 GHz-es processzormag található, és ami mellett 1 GB RAM, illetve 16 GB flashmemória található.

A microSD memóriakártyával bővíthető HP Slate 6 Voice Tab II Android 4.4 (KitKat) operációs rendszert futtat és nem csak egy, hanem egyszerre akár két SIM-kártyát is képes magába fogadni. Említést érdemel továbbá a LED villanós és 8 megapixeles hátoldali főkamera, a 2 megapixeles frontkamera, a 3000 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátor, a 3,5 milliméteres jack dugalj, illetve a 3G, Wi-Fi és Bluetooth 3.0 támogatás. A GPS-vevős készülék ára 259 dollár, vagyis átszámítva mintegy 64 ezer forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik