Mobil

Kivégezhetetlen okostelefon érkezett

Ebben a vadonatúj készülékben lényegében csak szánt szándékkal lehet kárt tenni.

Az elsősorban különböző strapamobiljairól ismert Sonim bejelentette legújabb termékét, az XP7-et, mely a gyártó közlése szerint jelen pillanatban a világ legkeményebb androidos LTE okostelefonja. A 137×72,1×20,8 milliméter méretű, illetve nem kevesebb mint 290 gramm tömegű újdonság IP69-es minősítéssel rendelkezik, vagyis akár 2 méter mély sós vízben is használható, ezenkívül pedig az sem tesz kárt benne, ha 2 méter magasról véletlenül a földre pottyantjuk.

A rendkívül szélsőséges hőmérsékleti viszonyok mellett is minden további nélkül használható telefon kijelzőjét még erős napsütésben is remekül lehet látni, a 19 milliméter átmérőjű és 103 decibeles hangszóró hangját pedig még ipari zaj mellett is meg lehet hallani. Az akkumulátor 4800 mAh kapacitással bír, ami optimális esetben 1000 órás készenlétet, illetve 40 órás beszélgetési időt tesz lehetővé.

 

A 4 colos képátlójú érintőkijelző 800×480 pixeles felbontású, a megfelelő számítási teljesítményre pedig egy négymagos 1,2 GHz-es Snapdragon 400-as chipset jelent garanciát. Említést érdemel továbbá az 1 GB RAM, a 16 GB belsőmemória, a 8 és 1 megapixeles kamerák, a villámgyors LTE mobilnet, illetve az Android 4.4 (KitKat) operációs rendszer. A porban, sárban és akár normál kesztyűben is kiválóan használható Sonin XP7-re három év garanciát vállal a gyártó – a boltokban márciusban debütáló újdonság ára 579 dollár (143 ezer forint), és ebben az árban még egy vízálló Bluetooth headset is benne foglaltatik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik