Média

Ismét évekre az MTVA-nál a Bajnokok Ligája

Vaszily Miklós
Vaszily Miklós

2018 és 2021 között is az állami M4 Sport csatornán lesz látható a labdarúgó Bajnokok Ligája – derül ki az MTVA sajtóirodájának pénteki közleményéből. Az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA) kötött szerződés értelmében valamennyi forduló, valamennyi játéknapján az állami sporttévé választhat elsőként mérkőzést. Minden nagy rangadót – és amennyiben feljut, a magyar bajnok összes mérkőzését – az  M4 Sport élőben közvetíti majd, a csatornának ugyanis kizárólagos joga van az összes döntő, elődöntő, valamint az UEFA-szuperkupa (A BL – és az EL-győztes közötti) találkozó élő közvetítésére is.

A jelenleginél is nagyobb csomag

Az MTVA közölte azt is, hogy a most aláírt szerződés értelmében 2018 és 2021 között az eddigieknél is részletesebben számol be a csatorna a Bajnokok Ligájáról, hiszen a következő szezontól kezdve felvételről a további mérkőzéseket is tetszés szerint tűzheti műsorára az M4 Sport, így a napi összefoglalók, a csütörtökre tervezett elemző műsor, és a hétvégi BL-magazin mellett olyan mérkőzéseket is láthatnak majd a nézők teljes egészükben, amiket élőben nem.

A jogok nemcsak a földi sugárzású, ingyenesen fogható M4 Sportra, hanem az m4sport.hu internetes portálra egyaránt vonatkoznak.

Végtelenül örülünk annak, hogy sikerült meghosszabbítanunk az UEFA-val a labdarúgó Bajnokok Ligájáról szóló szerződésünket. A labdarúgás a magyar emberek kedvenc sportja, ezzel a mostani megállapodással hosszú távon bebiztosítottuk, hogy minden fontos futballmérkőzést az M4 Sport közvetíthessen, hiszen a nemzeti válogatott mérkőzései, a hazai bajnokság és kupasorozat mellett a jövő évi világbajnokságot is mi közvetítjük

– idézik az MTVA által kiadott közleményben Vaszily Miklóst, az MTVA vezérigazgatóját, aki arra már nem tért ki, hogy mennyit fizet az MTVA az UEFA-nak a focijogokért, de a 444.hu korábbi cikke szerint évente legalább 1,5 milliárd forintról lehet szó. (A költségekről egyébként az imént érdeklődtünk az MTVA sajtóirodáján – ha választ kapunk, frissítjük a hírt.)

németh balázs (Array)
Sokkal több pénzből működött a közmédia a tervezettnél
Összesen 87,55 milliárd forintból működött tavaly az MTVA. Ez az eredetileg tervezettnél 10 milliárd forinttal több.

Frissítés (2017.09.19.) Kedden az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2 Csoport is bejelentette, amiről már a múlt héten pletyka szinten mi is hallottunk, hogy náluk is láthatók lesznek a BL-meccsek. Úgy tudjuk, az MTVA szerződése az “A” típusú jogokra vonatkozik, míg a TV2 Csoport a “B” típusból vásárolt. Iparági forrásaink szerint a két cég együttesen legalább 9-10 millió eurót fizethet a csomagokért évente, de erről hivatalos információ egyelőre nincs, mivel a legutóbb 87,55 milliárd forintból működő MTVA múlt hét óta sem válaszolt ezzel kapcsolatos kérdésünkre. Természetesen küldünk kérdést a pénzügyi beszámolója szerint 7,5 milliárd forint veszteséggel működő TV2-nek is, hátha elmondják, ők mennyit fizetnek az UEFA-nak a jogokért. A TV2 Csoport egyébként információink szerint főleg a Spíler TV nevű sportcsatornán fogja adni a Bajnokok Ligáját. Az MTVA-nál közérdekű adatigénylést is benyújtunk. (Frissítés 2017. 10.05. Az adatigénylést elutasították, az ügy ezért az adatvédelmi hatósághoz kerül.)

Titkolja a közmédia a focis milliárdokat
Még közérdekű adatigénylésre sem akarják elmondani, mennyibe került az állami intézménynek - és így az adófizetőknek - a Bajnokok Ligája (BL) futball közvetítési jogait megvásárolni.
Kiemelt kép: Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója (archív)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik