Média

Szokatlan adásszünetet tart a legnépszerűbb hazai gyerekcsatorna

nickelodeon dayof adásszünet
nickelodeon dayof adásszünet
Két órán át nem lesz adás most vasárnap a Nickelodeon tévécsatornán, hogy így buzdítsák a fiatalokat a mértékletes televíziózásra, illetve rávegyék őket, hogy menjenek el egy rendezvényre, ahol futóversennyel is várják őket.

A televíziós vállalatok többnyire nem törődtek korábban azokkal a vádakkal, hogy a tévénézők gyakran elkényelmesednek és ezért általában kevesebbet mozognak. A Nickelodeonnak azonban 2004 óta van egy nemzetközi kezdeményezése Day of Play néven, mellyel arra szeretné buzdítani a gyerekeket, hogy néha azért álljanak fel a képernyő elől, és élvezzék a mozgás és a játék örömét. Tavaly ezenkívül a brit itv tévétársaság 7 tévécsatornáján is szüneteltette az adását egy ideig, hogy így próbálja az egészséges életmódra, sportolásra ösztönözni a puhány tévénézőket. Idén először Magyarországon is megvalósul egy hasonló kezdeményezés. A nemrég megújult magyarországi Nickelodeon ugyanis hasonló kezdeményezésre készül, és csatlakozik a nemzetközi Day of Playhez, amit Játék napjának neveztek el. Így szeptember 10-én, azaz most vasárnap két órára, 10:00-tól 12:00-ig önként műsorszünetet tartanak: ez alatt egy fekete képernyő várja majd a nézőiket a megszokott tévés programok helyett.

A kezdeményezéshez kapcsolódóan szeptember 10-én 10 órától rendezik a budapesti Millenáris Parkban a Játék napját, ahol egész nap ingyenes játszópark, játékok (felfújható akadálypálya, óriás kirakós, puzzle, ugróiskola) és nyeremények várják a fiatalokat, így “offline”, azaz a tévékészüléktől távoli programot is kínál a csatorna a tévézés helyett a fiataloknak. A rendezvényen testmozgásra is próbálják rábírni a gyerekeket, sőt szüleiket is: Katus Attila fitneszedző tart majd közös szülő-gyerek tornát, és futóverseny is lesz különböző korosztályok számára. Ezenkívül családi jógával és életmód-tanácsadással is várják a kilátogató családokat, majd a napot Búgócsiga Zenede zárja majd. A fekete képernyős adásszünet alatt a Millenárisra kilátogatók a Nickelodonról ismert SpongyaBobbal is találkozhatnak.

Igazán bátor, karakán döntés egy tévécsatorna részéről, hogy kétórás műsorszünetet tart, és mozogni viszi a gyerekeket a szabadba − ez a gyerekek életében sokszorosan meg fog térülni. Bízom benne, hogy minél többen kihasználják ezt a lehetőséget, és velünk sportolnak, játszanak majd a szabadban

– mondta Katus Attila fitneszedző, a rendezvény egyik házigazdája a tévétársaság kezdeményezése kapcsán.

A Játék Nap programja:

  • 10:00 A programok kezdete
  • 10:30 50 m futóverseny a 3-5 évesek számára
  • 11:00 100 m futóverseny a 6-9 évesek számára
  • 11:30 200 m futóverseny 10-14 évesek számára
  • 12:00 Családi jóga
  • 13:30 Tornázz Katus Attilával!
  • 14:00 Életmód tanácsadás kicsiknek és nagyoknak
  • 14:30 Családi jóga
  • 16:00 Búgócsiga Zenede koncertje
  • 17:00 Zárás

Egyébként a csatorna azokat is motiválni próbálja a sportolásra, akik nem tudnak ott lenni a Millenárison. Aki fotót küld arról az info@nickelodeon.hu-ra, amint ezen a napon kint játszik a szabadban, részt vehet egy sorsoláson, ahol ajándékcsomagot sorsolnak ki.

Disney Junior
Búcsúzik Magyarországtól az egyik Disney-gyerekcsatorna
Október közepétől már nem lesz elérhető a magyar piacon a Disney Junior.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik