Média

Nem tér vissza a hvg.hu élére Neizer Anita

Neizer Anita, a hvg.hu távozó főszerkesztője
Neizer Anita, a hvg.hu távozó főszerkesztője

A 24.hu információi szerint távozik a kiadótól Neizer Anita, a hvg.hu portál élére az elhíresült bajai videós botrány után először 2013-ban megbízott főszerkesztőnek, majd 2014-ben állandó főszerkesztőnek kinevezett vezető, illetve már nem kíván visszatérni a tavaly megkezdett szülési szabadságáról. Távozását ma jelentette be a munkatársainak.

A távozó volt főszerkesztő megkeresésünkre megerősítette az információ hitelességét. Hozzátette:

Barátsággal válok el a HVG-től, ahol szép és izgalmas éveket töltöttem el, de úgy éreztem, új kihívások után kell néznem.

Kérdeztük, hogy a pályáját hol folytatja, de Neizer erre csak annyit mondott, a jövőjéről egyelőre még nem szeretne beszélni.

Neizer Anita 2011-ben főszerkesztő-helyettesként kezdett a kiadónál, ahová a megszűnt Hírszerző nevű portál főszerkesztő-helyettesi székéből érkezett. Miután azonban Gavra Gábor főszerkesztő a bajai videóbotrány után távozni kényszerült a hvg.hu-tól (Gavra az atv.hu-nál kapott állást), Neizer eleinte megbízott főszerkesztőként irányította a portált, majd nem sokkal később véglegesítették. Ezt követően a kiadó működési struktúrája átalakult, mivel összevonták a HVG Hetilap és a hvg.hu szerkesztőségét. Úgy volt, hogy Sztaniszláv András lesz az összevonás után a közös főszerkesztő, de végül a kinevezését megakadályozta a szerkesztőség arra hivatkozva, hogy az egyébként elismert nemzetközi kommunikációs szakember a Simon-ügyben kompromittált, 2014-ben rejtélyes körülmények közt meghalt Welsz Tamásnak 2009-ben eladta egy limuzinos cégét. A HVG a botrány után nem talált főszerkesztőt, ezért Neizer továbbra is első számú vezetője maradt a portálnak, egészen szülési szabadsága kezdetéig. A hvg.hu-t Neizer 2016-ban megkezdett születési szabadsága óta Nagy Iván felelős szerkesztő irányítja, aki korábban Neizer helyettese volt.

Neizer felsőfokú diplomáit a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (BKF), a mai Budapesti Metropolitan Egyetem kommunikáció-újságírás szakán, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) közgazdász szakán szerezte. Pályáját 2007-ben a FigyelőNET-nél, a mai 24.hu egyik előzményoldalánál kezdte. Korábban főként egészségpolitikai, gazdasági témákról írt.

A hvg.hu a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) auditált adatai alapján 2017 júliusában kilencedik leglátogatottabb portál volt a DKT által mért oldalak között a maga havi 1,87 milliós egyedi látogatói táborával.

Kiemelt kép: Neizer Anita. Fotó: HVG/Stiller Ákos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik