Belföld

Áll a bál HVG-nél az új főszerkesztő miatt

Az újságírók nyomoztak és arra bukkantak, hogy a Simon-ügyben kompromittált, rejtélyes körülmények közt meghalt Welsz Tamással is üzletelt Sztaniszláv András - írja a Válasz.hu.

A Válasz.hu úgy tudja, hogy válsághangulat alakult ki a HVG hetilap és a HVG.hu portál szerkesztőségében, stratégiai egyeztetésre készülnek a munkatársak. A függetlenségét hangsúlyozó lapnál nemcsak az keltett megdöbbenést, hogy a kommunikációs szakember korábban a szocialista Szekeres Imre bizalmasa volt, hanem az is, hogy a leendő főszerkesztő Welsz Tamással üzletelt.

A lap azt írja, hogy Sztaniszlávnak 2009-ig volt egy limuzinbérbeadással foglalkozó szlovákiai bejegyzésű cége, amit az idén meghalt Welsz Tamásnak adtak el. Őt Panamában csalással vádolták, körözte az Interpol is, majd a Sólyom Airways megmentőjeként emlegették. A szocialista Simon Gábor ügyében is felbukkant, ő segíthetett a politikusnak bissau-guineai útlevélhez jutni, amit számlanyitáshoz használt fel. Idén egy rendőrségi eljárásnál életét vesztette, méreg kerülhetett szervezetébe.

A 35 éves Sztaniszláv András kívülről érkezett a HVG szerkesztőségeinek élére, lapmenedzseri tapasztalára a nyomtatott és online szerkesztőség integrációja során számít a cég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik