Média

Nagy változás előtt a Jóban Rosszban

jóban rosszban,  (jóban rosszban, )
jóban rosszban,  (jóban rosszban, )

Az IKO Műsorgyártó cég fogja gyártani hamarosan a Jóban Rosszban című napi sorozatot a SuperTV2-nek – írja a sorozatwiki.hu.

Ezzel lényegében szinte minden meghatározó műsor Rákosi Tamás műsorgyártó cégéhez kerül, melyben nemrégiben megjelent tulajdonosként a TV2-t és a Rádió 1-et is tulajdonló Andy Vajna filmügyi kormánybiztos.

Andy Vajna beszáll az IKO Csoportba
A filmügyi kormánybiztos, a TV2 és a Rádió 1 tulajdonosa társtulajdonos lesz a Rákosi Tamás féle, műsorgyártással és disztribúcióval is foglalkozó IKO Csoportban.

A Jóban Rosszban tizenkét évvel ezelőtt indult a TV2-n, majd tavaly ősszel került át jelenlegi helyére, a SuperTV2 kábelcsatornára. A műsort, mely az egyik legrégebbi magyar napi sorozat a konkurens RTL-en futó Barátok közt mellett, az elmúlt kilenc évben a Show and Game gyártotta. Az első öt évben egyébként a TV2-vel közösen készítették a Csillagkút hétköznapjait bemutató szériát, négy éve pedig egyedül a Show and Game.

2015 őszéig a Paprika Latino mellett a Show and Game volt a csatornacsalád egyik legnagyobb gyártója. Amióta azonban Andy Vajna lett a TV2 tulajdonosa, szinte minden műsort átvett az RTL Klub korábbi fő beszállítója, az IKO. A Jóban Rosszbanra azonban hosszútávú szerződése van a Show and Game-nek, de hamarosan lejár. (A Show and Game-ről sokáig az a hír járta, hogy Simicska Lajos üzleti érdekeltségébe tartozik, de ezt utóbb cáfolták.)

A blog úgy tudja, hogy a stábnak a múlt héten jelentettek be, hogy átkerült a produkció az IKO-hoz. A váltást azóta a TV2-nél is megerősítették:

A Show and Game szerződése valóban lejár a közeljövőben így a továbbiakban a TV2 Csoport stratégiai partnere, az IKO gyártja majd a Jóban Rosszbant

– válaszolták a TV2-nél.

Ősztől dupla részek lesznek

A változás kapcsán a Sorozatwiki megemlítette, hogy Fischer Gábor kábelcsatorna programigazgató májusban a Media Hungary-n jelentette be, hogy ősztől dupla részekkel folytatódik a Jóban Rosszban a SuperTV2-n. A váltás, amikor a gyártási folyamat átáll a napi két epizódra, szintén valamikor mostanában lehet esedékes.

Nemrég derült ki az is, hogy Andy Vajna megkapta az engedélyt Romániában a helyi médiahatóságtól, hogy új filmcsatornát indítson. A Moziverzumot Magyarországra is sugározni fogják műholdon keresztül, a nap 24 órájában.

A Moziverzum tévécsatorna logója
Román engedélyt kapott Vajna legújabb tévécsatornája
Hamarosan indul a kormánybiztos Moziverzum elnevezésű filmcsatornája. Román joghatóság alá jegyezték be, de Magyarországra is irányul majd a sugárzás.
Dirk Gerkens vezérigazgató a TV2 Csoport tavaszi műsorait bemutató tájékoztatón a budapesti High Note Sky bárban 2017. február 8-án. A vezérigazgató szerint "hamarosan, valamikor az idei évben" behozhatják a kereskedelmi célcsoportban meglévő hátrányukat az RTL Magyarországgal szemben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Bár a TV2 könyvvizsgálója a cég megszüntetését is felvetette, a vezérigazgató elégedett
Dirk Gerkens, a masszívan veszteséges TV2 vezérigazgatója kifejezetten pozitívan nyilatkozott az általa irányított tévétársaság eredményei kapcsán. Pedig pár hete derült ki, hogy a vállalat könyvvizsgálója komolyan aggódott a cégért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik