Média
Harsányi Gábor

Új vezető a Comedy Centralt és az MTV-t működtető cég élén

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 06. 07. 15:36

Korábban a témában:

Harsányi Gábort, a Viacom International Media Networks (VIMN) kelet-közép-európai és izraeli regionális műsorterjesztési és tartalommenedzsment alelnökét nevezte ki a nemzetközi médiavállalat a magyarországi leánycégének country managerévé. A szakember a vállalatcsoport közép-európai és izraeli tevékenységét vezető alelnök-ügyvezető igazgató, Bartosz Witak közvetlen irányítása alatt felügyeli mostantól a magyarországi üzletmenetet, stratégiai üzlet- és termékfejlesztést, illetve képviseli Magyarországot a régión belüli üzleti és szakmai kapcsolatokban.

A magyarországi country manager feladatok mellett Harsányi Gábor továbbra is változatlanul ellátja a regionális műsorterjesztési és tartalommenedzsment alelnöki teendőket is.

Harsányi Gábor 2012-ben csatlakozott a Viacomhoz kereskedelmi igazgatóként. Irányításával a vállalat a magyar, a lengyel, a cseh, a szlovák, a román, a bolgár, az albán és az egykori jugoszláv televíziós piacokon a hagyományos lineáris televíziós műsorelosztás mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektet a VOD (video-on-demand, azaz a lekérhető tartalmak) menedzsmentjére, továbbá műsorok és formátumok, illetve fogyasztói terméklicencek értékesítésére.

Harsányi előzőleg közel két évig dolgozott a PR-Telecom műsorterjesztő cég kereskedelmi igazgatójaként. 2005 és 2009 között az HBO country managereként, magyarországi kereskedelmi és marketing vezetőjeként a márka értékesítési és marketing stratégiájának kialakítása és megvalósítása is az ő kezében volt. Pályafutását a Coca-Colánál kezdte, ahol hét évet töltött, key account managerként és trade marketing managerként is dolgozott.

A közép-európai régió kereskedelmi szempontból kiemelt országaiban vezető nemzetközi tematikus portfóliókat üzemeltető Viacom működteti hazánkban a Comedy Central, a Nickelodeon, a Nick Jr., az MTV, a VIVA, a VH1, a Paramount Channel és az RTL Spike csatornákat.

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetésen Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Andy Vajna beszáll az IKO Csoportba
A filmügyi kormánybiztos, a TV2 és a Rádió 1 tulajdonosa társtulajdonos lesz a Rákosi Tamás féle, műsorgyártással és disztribúcióval is foglalkozó IKO Csoportban.
Kiemelt kép: Harsányi Gábor
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.