Média

Simicskáék új néven folytatják

Magyar Nemzet Online
Magyar Nemzet Online

Elkészült és a nagyközönség számára is elérhetővé vált a Magyar Nemzet Online (MNO) megújult változata, amiről korábban Simicska Ádám, a Nemzet Lapkiadó Kft. társügyvezetője (a médiavállalatot tulajdonló Simicska Lajos üzletember fia) korábban már beszélt előzetesen a 24.hu-nak.

A megújulás keretében nevet is váltanak, így a jövőben nem az eddig használt MNO néven, hanem a Magyar Nemzet márkát használva működnek online is. Tóth Szabolcs Töhötöm főszerkesztő-helyettes erről most azt írta:

 Úgy gondoltuk, épp itt az ideje magunk mögött hagyni a magyar internetnek azt a fényszövös-javszeres korszakát, amelyet megannyi jobb sorsra érdemes Beol, Veol és Heol elnevezés is jegyez. A Magyar Nemzet név tehát az, ami ezután internetes hírlapunknak is védjegye. Magyarul van, a (hon)lap pedig magyar olvasókhoz szól, magyar érdekek és egyetemes emberi értékek szerint.

A főszerkesztő-helyettes hozzátette, ez egy olyan márka, amelyet egyben hagyományai révén is kötelez a hiteles, pártatlan újságírásra a neten is. Azt is írta, hogy a print napilapban továbbra is lesznek cikkek, amelyek csak később kerülnek ki a netes felületre, vagy éppen sohasem.

A megújulás kapcsán a főszerkesztő-helyettes megjegyezte, az elmúlt egy évben a nyomtatott napilap, a hírportál és a szerkesztőség is óriási változásokon ment keresztül. Ennek során újratervezték és megújították a print napilapot, új számítógépes szerkesztőségi rendszert építettek, amely egyszerre képes kiszolgálni a portált és a napilapot, illetve egy csapattá vonták össze a korábban párhuzamosan működő print- és online-szerkesztőségeket, továbbá átalakították és bővítették a Magazin, a Kultúrgrund és a Külpolitika rovatot is, hogy a napi online munkába zökkenőmentesen tudjanak bekapcsolódni.

A főszerkesztő-helyettes aláhúzta: amit most lát az olvasó, így nem egyszerű dizájnváltás, hanem a megújítás egyik állomása, azaz a fejlesztés itt nem áll meg, sok tervük még csak az indulást követően fog formát ölteni az új oldalon.

A változásról szóló cikkből kiderül az is, hogy hamarosan a Hír TV és a Lánchíd Rádió portáljai is követni fogja őket a megújulásban, és azután ezen médiumok tartalmai is megjelenhetnek majd a Magyar Nemzet online felületén.

A Magyar Nemzet történetének talán legintenzívebb időszakán van túl. Mindezt az átalakítást ráadásul a kormánypárti média olyan pergőtüzében hajtottuk végre, amelynek intenzitásán és színvonaltalanságán olykor mi magunk is meglepődtünk. De nem nekik, hanem olvasóinknak üzenjük: Folytatjuk.

– írta Tóth Szabolcs Töhötöm.

Hogy milyen egyéb tervei vannak még a Magyar Nemzetnek, arról a múlt heti cikkünkben írtunk bővebben, részben Simicska Ádám nekünk elmondott szavai alapján. Mint megírtuk, többek között egy olyan online archívum indítására is készülnek, mely a napilap múlt századbeli indulásától tartalmazza majd kereshető formában az újság cikkeit. Simicska azt is elmondta portálunknak, hogy a következő időszakban szeretnék duplájára növelni a megújuló internetoldal eddigi látogatottságát.

Kiemelt kép: Máté Péter / Magyar Nemzet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik