Média

Összefognak a Dunántúli Napló kirúgott munkatársai

A Szabad Pécs Facebook-oldala
A Szabad Pécs Facebook-oldala
Új internetes újságot indít a Baranya megyei napilap három egykori munkatársa, akik Mészáros Lőrinc felbukkanásakor vesztették el munkahelyüket.

Korábban beszámoltunk róla, hogy több újságírót is elküldtek az Új Dunántúli Naplótól decemberben, nem sokkal azután, hogy az Opimus cégen keresztül Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester közelébe került  a Magyarországon megjelenő megyei napilapok körülbelül kétharmadát kiadó Mediaworks Hungary Zrt. médiavállalat, ahol szinte rögtön a tulajdonosváltás után nyolc megyei napilap, köztük az Új Dunántúli Napló élén főszerkesztő-váltásra is sor került. Az elküldött újságírók között ott volt Katus Eszter és Babos Attila is.

Katus Eszter kilenc, Babos Attila pedig több mint tíz éve írt a Dunántúli Naplóba, ahol gyakorta kényes, közéleti-politikai témákban jelentek meg írásaik. Ők ketten, valamint egy harmadik, korábban szintén a Dunántúli Naplónál dolgozó és a tulajdonosváltáskor távozó munkatárs, Nimmerfroh Ferenc volt felelős szerkesztő fogott össze, így várhatóan március végén új, független baranyai hírportált indítanak szabadpecs.hu néven. Mint Babos Attilától kedden délután megtudtuk, az új portálon elsősorban pécsi és baranyai hírekkel foglalkoznak majd, de kisebb részben országos közéleti híreket is közölni fognak.

A honlap nyilvánosan ugyan egyelőre még nem indult el, de a napokban a Szabad Pécs Facebook-oldalán már publikáltak nagy médiavisszhangot okozó információt. Az írás arról a baranyai papról szólt, aki egy tiltott kapcsolat miatt adta vissza a reverendát, és akinek az ügyében nyomozás is folyik.

Babos Attila a 24.hu azon kérdésére, hogy miből akarják majd az oldal működését finanszírozni, annyit mondott, hogy támogatókat keresnek, de

kizárólag olyanokat, akik nem kívánnak beleszólni a szakmai munkába, pláne nem szeretnének bármiféle politikai irányvonalat megszabni.

Éppen ezért szeretnének közösségi finanszírozást is indítani. Vagyis az olvasóik támogatására is számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik