Média

Újabb távozók az Origónál

Ezúttal egy rovatvezető és két szerző búcsúzik el az Origótól.

Felmondott Zirig Árpád, az Origo Táfelspicc nevű gasztrorovatának vezetője – írja az mno.hu. A honlapot maga Zirig tájékoztatta arról, hogy beadta a felmondását. Zirig azzal magyarázta a lépést, más szakmai kihívások után néz, illetve szeretne több energiát fordítani saját vállalkozására.

Zirig Árpád 2014 tavasza óta dolgozott az Origo gasztrorovatánál. A rovat irányítását akkor vette át, amikor a Malackaraj blogot is vezető Péter Anna búcsúzott a portáltól.

Az mno.hu úgy tudja, hogy Kádár Mónika állandó munkatárs és Nábelek Zsófia külsős szerző is máshol folytatja majd a munkát. A rovat ugyanakkor ettől még nem szűnik meg, mivel azért maradnak gasztroújságírók a cégnél.

A cikk szerzője egyébként felidézte, hogy az Origónál folyamatosak a személyi változások, lelépett az egész Tech rovat, megszűnik a mindössze fél éve indult Unikornis kulturális aloldal, illetve korábban egyszerre hét újságírót és szerkesztőt bocsátottak el. Mennie kellett például a a hírturnusvezetőnek és Mártha Bence sportújságírónak is, aki utóbb nyílt levélben pakolt ki arról, mi folyik a kormánypártivá alakított portálnál. Az ügyben korábban a legnagyobb hazai újságírószövetség, a MÚOSZ is megszólalt.

2015 végén jelentették be, hogy az Origo Mediát felvásárolja a New Wave Media a Magyar Telekomtól, a tranzakció 2016 februárjában zárult le. Az Origo hangvétele azóta változott jelentősen meg, illetve csatlakozott be kormány propagandagépezetét szolgáló médiumok egyre nagyobb táborába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik