Andy Vajna
Média

Új igazgatóság a TV2-nél

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 12. 14. 18:41

Többek között a leggazdagabb magyarok toplistáján is szereplő, korábban az RTL résztulajdonosaként is ismert Rákosi Tamás is bekerül a december 31-én átalakuló TV2 Média Csoport igazgatóságába.
Korábban a témában:

Korábban megírtuk: átalakítja veszteséges holdingcégét, valamint az ugyancsak veszteséges TV2 Média Csoportot Andy Vajna, a TV2-t 2015-ben állami hitelek felhasználásával felvásárló filmügyi kormánybiztos. Az átalakításról mostanáig annyit lehetett tudni, hogy az eddig korlátolt felelősségű társaságként (TV2 Média Csoport Kft.) működő vállalat zártkörű részvénytársaságként működik majd a továbbiakban, illetve beolvad az Interaktív Kft. nevű műsorgyártó cég a létrejövő TV2 Zrt.-be. Illetve annyit még lehetett korábbi cikkeink alapján, hogy új igazgatóság lesz, de azt a TV2 sajtóosztálya nem árulta el megkeresésünkre, kik irányítják majd az átalakított vállalatot.

Most viszont megtudtuk, kik lesznek a TV2 Zrt. igazgatóságának tagjai.

Íme az ötösfogat: Rákosi, Tremmel, Dirk, Vajna, Kovács

A cég igazgatóságának tagja lesz Rákosi Tamás, az IKO médiacsoport – korábban az RTL Klub, jelenleg a TV2 legnagyobb műsorbeszállító-cégének -tulajdonosa, és a Rako óvszergyártó cég tulajdonosa, aki évek óta a leggazdagabb magyarok toplistáján is szerepel több milliárd forintra tehető vagyonával. Ő egyébként korábban az RTL Klubnak résztulajdonosa is volt.

Rákosi Tamás
Rákosi Tamás, az IKO műsorgyártó és a Rako óvszergyártó cég tulajdonosa, a TV2 Zrt. igazgatóságának leendő tagja

Az igazgatóságba bekerül rajta kívül egy bizonyos dr. Tremmel Zoltán magyarbánhegyesi lakos, akinek a Magyar Biliárd Szövetség webszerverén találtuk meg az életrajzát (2012-ben ő volt a szövetség alelnöke), egyébként pedig közgazdász, jogász, valamint okleveles könyvvizsgálói végzettsége is van, és az EY (akkori nevén Ernst&Young) könyvvizsgáló cégnél is dolgozott egykoron, majd 2009-től az üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással foglalkozó NTC Kft. (korábbi nevén Piae-Causae Kft.) ügyvezető igazgatója lett.

Ugyancsak ott lesz az igazgatósági elnöki posztot betöltő Andy Vajna (Vajna András) igazgatósági elnökön kívül az ő általános jobbkezeként emlegetett Kovács Andrea Mária, továbbá az RTL Magyarország egykori vezére, Dirk Gerkens vezérigazgató. Vagyis a Magyar Nemzet sokakat meglepő októberi cikke, ami alapján Gerkens távozna a TV2-től, továbbra sem bizonyul helytállónak.

A változások 2016. december 31-én válnak hatályossá, azt követően irányítja a céget az ötfős igazgatóság, és változik a cég neve TV2 Zrt.-re.

(Kiemelt kép: Andy Vajna kormánybiztos, a TV2 és a Rádió 1 tulajdonosa)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.