mediaworks
Média

Kormánypárti napilaptól érkezik a Világgazdaság új főszerkesztője

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 11. 07. 16:23

Korábban a témában:

A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel is összefüggésbe hozható Opimus Press által a napokban felvásárolt Mediaworks hétfőn délután hivatalosan is bejelentette, amit már tudni lehetett a mai sajtóhírekből, hogy távozott a kiadótól Mezősi Tamás, a Világgazdaság eddigi főszerkesztője.

Azt is bejelentették, hogy Deák Bálint veszi át a lap irányítását a holnapi naptól. Róla azt érdemes tudni, hogy a 2015. szeptember 1-jén induló Magyar Időknél töltött be lapszerkesztői munkakört.

Az új főszerkesztő a pályafutását egyébként 1995-ben kezdte, méghozzá a Napi Gazdaságnál gyakornokként, ezután a Magyar Távirati Iroda Gazdasági Főszerkesztőségében dolgozott 1998 és 2004 között újságíróként, majd a Világgazdaság tőzsde rovatának volt a szerkesztője. Ezt követően az Origo gazdasági rovatát vezette 2005 és 2008 között. Utána újra megfordult a Napi Gazdaságnál, először mint a tőzsde rovat szerkesztője, majd lapszerkesztő lett.

A távozó Mezősi Tamást idén szeptemberben cenzúrával vádolták meg, miután próbaideje lejárata előtt Máriás Leonárd, akit a HVG-től csábítottak át a céghez pár hónappal korábban, nem írhatott meg egy cikket a Magyar Nemzeti Kereskedőház csúfos veszteségeiről.

Mezősi azonban visszautasította, hogy cenzúráról lenne szó. Azt mondta a 24.hu-nak, Máriásnak azért kellett távoznia, mert nem volt meg közte és a szerkesztőség között a kémia, és bár Máriást tehetségesnek tartotta, de ő meglehetősen konfliktusos volt. Az adott cikket Máriás pedig állítólag azért nem írhatta meg, mert éppen szabadságon volt, amikor a témákat kiosztották, és addigra egy másik kolléga már leszervezett a témáról egy interjút az MNK vezetőjével.

Máriás a Mezősivel megjelent interjúra válaszul arról beszélt az Átlátszónak, hogy nem a Magyar Nemzeti Kereskedőház hatmilliárdos veszteségéről szóló hír volt az egyetlen kényes sztori, ami elakadt a Világgazdaságon belül. Máriás tudomása szerint ugyanis például egy Mészáros Lőrincet érintő információ is beragadt a csőbe. Pedig akkoriban még csak rebesgették, hogy Orbán Viktor falujának polgármestere szemet vethetett a Mediaworksre.

A végül ugyancsak távozni kényszerülő Mezősit 2015. október 2-án, azaz kevesebb mint egy éve nevezte ki  a Mediaworks akkori menedzsmentje a Világgazdaság elsőszámú vezetőjének. Azt megelőzően 13 éven át a Napi Gazdaságnál volt újságíró, majd hat évig szerkesztő, 2011-2013 között pedig főszerkesztő-helyettes, majd 2014-ig a Vs.hu felelős szerkesztője volt.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.