Média

Nem hagyják magukat elnémítani a Népszabadság munkatársai

Népszabadság. Fotó: 24.hu / Neményi Márton
Népszabadság. Fotó: 24.hu / Neményi Márton
Új lap indítását tervezik a felfüggesztett Népszabadság újságírói és szerkesztői, ennek érdekében külföldi befektetővel kezdtek tárgyalásokat. Ha minden jól megy, jövő márciusban debütálhat az új médiatermék.

Egyelőre ellentmondásos hírek érkeznek arról, hogy végül mégis újraindítja-e az immáron egy hónapja szünetelő Népszabadságot az Opimus Press által időközben felvásárolt Mediaworks Hungary Zrt. Pedig Henrich Pecina, a Mediaworks volt és a Vienna Capital Partners jelenlegi tulajdonosa még azt mondta, azért is adja az Opimusnak a kiadót, mert ez utóbbi cég égisze alatt biztosítva látja a lap újbóli megjelenését.

Az üzleti tervet elküldték a potenciális befektetőnek

Egy hétfői rádióinterjú alapján mindenesetre az egyelőre nehéz helyzetbe került szerkesztőség nem tétlenkedik: egy külföldi befektetővel kezdtek tárgyalásokat arról, hogy egy új kiadványt hoznának létre. Ez a RadioQ KeljFelJancsi! című ma reggeli műsora alapján derült ki, ahol Murányi András, a Népszabadság felfüggesztéskori főszerkesztője arról beszélt az mmonline szemléje alapján, hogy a szerkesztőség tagjai által készítendő médiatermék tavasszal jelenhet meg először. Murányi azt mondta a rádiónak, hogy a lap október 8-i bezárását követően elindult szerkesztőségi megbeszélések egyikén fogalmazódott meg egy olyan elképzelés, amelyhez volt is jelentkező befektetési ajánlattal. Egy külföldiről van szó, akinek már el is küldték az üzleti terveket, amit a potenciális befektető jelenleg tanulmányoz. Az új médiatermék elindítása azonban hosszabb időt, hónapokat is igénybe vehet, ezért lehet Murányi szerint a március reális indulási időpont.

Még legalább két-három hét, mire kiderülnek a részletek

A felfüggesztett főszerkesztő hozzátette, hogy ha olyan működési formában folytatja a Népszabadság csapata, ami elsősorban online megjelenést jelent és kevesebb munkavállalót érint, mint amennyien a lapnál a bezárás előtt dolgoztak, akkor nem kíván főszerkesztőként részt venni abban a projektben. Elmondta azt is, hogy két-három hét múlva lehet további konkrétumokat tudni az új kiadványról.

Murányi András az interjúban elmondta azt is, hogy nem sok esélyét látja annak, hogy a Népszabadság a korábbi formájában induljon újra. Hozzátette, hogy a Mediaworks új menedzsmentje, beleértve az új tulajdonos által elnök-vezérigazgatónak kinevezett Liszkay Gábort (a Magyar Idők című kormánypárti újság tulajdonosát) nem kereste meg őket a lap újraindításával kapcsolatban, hiába is volt szó a lap újraindításáról a tulajdonosváltáskor.

(Fotó: Neményi Márton/24.hu)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik