Média

A Világgazdaságnál folytatja Máriás Leonárd

Zajlik a Világgazdaság megújulási folyamata, ennek részeként csatlakozott a szerkesztőséghez a korábban a trafikpályázatokról írt cikkei kapcsán elismert újságíró.

A Világgazdaság munkatársaként folytatja pályafutását Máriás Leonárd.

A 35 éves újságíró a Szegedi Tudományegyetemen szerzett filozófia szakos diplomát, majd a Hírszerző szerkesztőségében helyezkedett el 2008-ban. Ezt követően a HVG szerkesztőségében dolgozott. Gazdasági újságíróként pénzügyi, makro- és mikrogazdasági témájú cikkeket egyaránt jegyez, oknyomozói újságírói munkájáért két ízben is kapott már elismerést. Két éve a trafikpályázatok nyertesei és a Continental Zrt. dohány-nagykereskedelmi vállalat közötti kapcsolatokat bemutató cikkeiért a 2013. év legjobb fiatal oknyomozó újságírójának járó Soma-díjat, 2011-ben az Élet és Irodalom munkatársai által alapított Tarnói Gizella-díjat kapta meg, amelyet a gazdasági újságírásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal újságírók vehetnek át.

Máriás Leonárd leigazolása illeszkedik a Világgazdaság megújítási programjába, amelynek egyik kulcseleme, hogy a szerkesztőségben kivétel nélkül az elismert, független, hiteles gazdasági újságírás legjobbjai dolgozzanak

– mondta Mezősi Tamás főszerkesztő.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik