tv2 mozi+
Média

Nagyon elégedettek az új filmcsatornával Andy Vajnáék, de a többiről egyelőre nem beszélnek

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 08. 23. 12:15

A Mozi+ elindítása utáni első hónap teljesítménye felülmúlta a TV2 Média Csoport előzetes várakozásait.  A többi új csatorna eredményeiről egyelőre hiába kérdezősködtünk a cégnél.
Korábban a témában:

A Mozi+ filmcsatorna júliusi indulása óta vezeti a kábeles piacot a 18-59 évesek körében – közölte a TV2 Média Csoport kedden, hozzátéve, hogy a TV2 Csoport teljes főműsoridős közönségaránya több mint 25 százalékkal nőtt a portfólió-fejlesztésnek (a különböző új csatornáknak, illetve a meglévők átalakításának) köszönhetően.

A július 11-én debütált M+ a kereskedelmileg fontos célcsoportban teljes napot nézve csaknem 5 százalékos (4,96% SHR) közönségarányt tudhat magáénak, míg főműsoridőben az aktuálisan tévét nézők több mint 5 százaléka (5,48% SHR) választja a csatornát – mondták el a magyarországi televíziós piacot műszerrel mérő Nielsen Közönségmérés cég adataira hivatkozva.

Női szervekkel taroltak a nemzeti ünnepen

A filmcsatorna egyébként eddigi legjobb teljesítményét augusztus 20-án nyújtotta: a nemzeti ünnepen a 18-59-es célcsoportban, főműsoridőben több mint 10 százalékos (10,32% SHR) közönségarányt ért el. Augusztus 20-án a Mozi+ Női szervek című filmje volt a legnézettebb műsor a kábelcsatornák programkínálatában. Az M+ nemcsak hétvégén, hanem teljes hetet tekintve is kimagasló eredményeket hozott, a 33. héten teljes napon és főműsoridőben is maga mögé utasította versenytársait a 18-59-es célcsoportban, az első számú kábeltelevízió volt a nézettségi versenyben. Az elmúlt héten a 10 legnézettebb kábelprogram közül 6 a Mozi+ műsorán volt látható. (A teljes, nem csak kábeles tévés piacon az RTL Klubé volt a múlt hét is, meg a közmédiáé, köszönhetően az olimpiának.)

Előzetes várakozásokat felülmúló sikerekről beszélnek a TV2-nél

Nagyon büszkék vagyunk, a csatorna sikere még a mi elképzeléseinket is felülmúlja. A legnagyobb versenytársunkat napról napra magunk mögé utasítjuk. Sőt, ha az augusztus 20-i főműsoridőt nézzük, a Mozi+ közönségaránya csaknem 25 százalékkal volt magasabb 18-59-ben, mint a Cool, Film+ és RTLII csatornáké együttesen

– mondta Fischer Gábor, a TV2 Csoport kábelcsatorna programigazgatója.

Szeptemberben folytatják a fejlesztéseket

A TV2 egyébként szeptember 5-én indítja legújabb csatornáját, mely egy általános prémium jellegű szórakoztató csatorna lesz Prime néven, valamint ugyancsak ekkor jelentkezik először a FEM3 életmód csatorna.

A többi új csatorna eredményeiről egyelőre nem közölnek adatot

A Mozi+ indítása óta egyébként már a Zenebutik, az Izaura TV és a Spíler TV is elstartolt. Ezek nézettségi adatairól is kértünk információt az Andy Vajna kormánybiztos által felvásárolt tévétársaságtól. Ezzel kapcsolatban azonban azt mondták,  a Zenebutik, Spíler és az Izaura esetében nem kommunikálják a nézettségi eredményeket, mert egyrészt nagyon kevés idő telt el az indulás óta, másrészt a jelenleg is folyamatosan zajló, illetve már lezárt tárgyalásoknak köszönhetően folyamatosan nő a lefedettsége a csatornáknak. “Szeretnénk várni addig, míg valóban elérik azt a szintet a csatornák lefedettség tekintetében, ami a mi terveinkben szerepel. A Mozi+ esete nyilván más, hiszen a PRO4 újrapozicionálása miatt alapból 68,4 százalékos lefedettséget tud magáénak, ami már egy olyan szám, ami mellett értelmezhető a közönségarány” – tették hozzá a TV2 sajtóosztályán a 24.hu megkeresésére.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.