Média

Kiderültek a részletek az induló Prime csatornáról

A Prime televízió logója
A Prime televízió logója
Szeptember 5-én az esti órákban indul a TV2 Média Csoport új általános szórakoztató csatornája, a Prime.

Három, Magyarországon eddig még nem sugárzott  sorozattal veszi kezdetét a Prime tévécsatorna műsora szeptember 5-én, 21 órakor – jelentette be a TV2 Média Csoport hétfőn. (Az új csatorna elindítása is része annak a nagyszabású tévés portfólió-fejlesztésnek, amit Fischer Gábor, az Andy Vajna féle tévétársaság kábelcsatornákért felelős programigazgatója a Media Hungary konferencián jelentett be tavasszal.)

A Prime a FEM3 csatorna helyén indul majd – vagyis valójában egy átmárkázásról van szó -, csatornán az országos premierek mellett ismert kedvencek is feltűnnek majd a kínálatban. A Prime egy általános szórakoztató csatorna lesz, ahol egyaránt megtalálhatóak lesznek a népszerű sorozatok, köztük a legnagyobb brandek és a népszerű blockbuster filmek. Az indulás hónapjában minden hétfőn és pénteken, 21 órától országos filmpremierekkel készülnek.

Azt ígérik, hogy sorozatok széles választéka, bűnügyi, vígjáték, családi és közönség-kedvencek várják majd a nézőket a csatornán. Emellett olyan örök klasszikusok sem maradnak ki a délutáni blokkokból mint a Dr. House, a Shark – A törvényszéki ragadozó, a Bűbájos boszorkák, az NCIS, a Gyilkos számok vagy A dadus.

A Gotham című sorozat magyar televízióban először lesz látható a Prime-on
A Gotham című sorozat magyar televízióban először lesz látható a Prime-on

Magyarországon a csatornán hétköznap esténként 22 órától mutatkoznak majd be olyan új sorozatok, amelyek külföldön már sikeresnek számítanak. Csütörtökönként a Gotham első évada lesz látható, keddenként pedig a Critics’ Choice Television Awards és a People’s Choice Awards díjas Scream Queens – Gyilkos történet epizódjait vetítik majd. Szerda esténként 22 órától pedig az állatvilág veszi át a főszerepet, a Zoo – Állati ösztön című thrillerben.

A Prime a TV2 Csoport közlése szerint közel 80 százalékos lefedettséggel indul.

Hivatalosan is bemutatták továbbá a csatorna arculatát, szín- és formavilágát, amelyet az Umbrella csapata valósított meg. Érdekesség, hogy korábban a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál először még egy másik logót védtek le, ami ide kattintva látható.

A tervezéskor a fő cél az volt, hogy csatorna minőségi műsortartalma, a grafikai elemek elegáns vonalvezetésén is visszaköszönjenek. Egy színes, harsány arculat elvette volna a figyelmet a csatorna önmagában is sokszínű tartalmáról, ezért az arculati elemek részletgazdagságára került nagyobb hangsúly. Így egy minimalista, letisztult vonalvezetés a tartalmat kiegészítve erősíti és támogatja a Prime-ot. A csatorna elemeiben megjelenő animációk, illetve a változatos, mozgó textúrák és minták adták az inspirációt, így lett a végeredmény egy játékos, ám mégis letisztult, prémium hatású arculat. A színválasztásban is visszaköszön a minimál-stílus: a három fő színe a fekete-fehér és a narancs.

– írják.

A csatorna szlogenje egyébként a “Kapcsolj a minőségre” lett.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik