Média

Távozott a Blikk.hu tavaly kinevezett főszerkesztője

Majoros Krisztina, az új Blikk Online főszerkesztő Forrás: Ringier Axel Springer
Majoros Krisztina, az új Blikk Online főszerkesztő Forrás: Ringier Axel Springer

A 24.hu információi szerint távozott a Ringier Axel Springer Magyarországtól (RAS) Majoros Krisztina, akit 2015 decemberében neveztek ki az akkoriban megújult Blikk.hu online főszerkesztőjének.

Értesülésünket megkeresésünkre a médiavállalatnál is megerősítették. Mint mondták, Majoros maga kezdeményezte a változást körülbelül egy hónappal ezelőtt. A 24.hu kérdésére elmondták továbbá, hogy Majoros pozícióját egyelőre nem töltötték be. Így Gedei Norbert, a Blikk napilap májusban megbízott főszerkesztője látja el Majoros Krisztina korábbi feladatait.

Majoros Krisztina a hírportál vezetőjeként a Blikk.hu digitális stratégiájáért és az oldal tartalmainak felügyeleteiért is felelt. Kinevezését megelőzően ez a pozíció még nem létezett, és akkor a felettese Kolossváry Balázs, a Blikk nyomtatott kiadásának főszerkesztője volt, aki azonban időközben a Story magazin főszerkesztője lett a Central Médiacsoportnál nem sokkal azután, hogy Kökény-Szalai Vivien, a Story volt főszerkesztője a TV2-höz igazolt hírigazgatónak.

Majoros kinevezésekor egyébként Kolossváry Balázs a kiadó nevében arról beszélt, hogy a Ringier Axel Springer azt várja Majoros Krisztinától, hogy vezetésével a Blikk.hu a vezető hírportálok közé kerüljön. Majoros ezt az akkori nyilatkozata szerint több exkluzív cikkel, képpel és videós tartalommal kívánta elérni.

Majoros a Blikk.hu-t megelőzően a Sony Pictures Television Networks (Central Europe) cégnél volt főszerkesztő, de korábban a lifestyle és női márkákat, például a Life.hu portált is ő felügyelte Origo Mediánál 2010 és 2012 között, valamint a Marquard Mediánál is megfordult. A leköszönő 39 esztendős főszerkesztő Facebook-oldala szerint jelenleg magánvállalkozóként dolgozik.

Kiemelt képünkön: Majoros Krisztina, a Blikk volt online főszerkesztője

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik