Média

Új főszerkesztő a Blikk élén

Gedei Norbert, a Blikk új főszerkesztője
Gedei Norbert, a Blikk új főszerkesztője
Gedei Norbert lesz a Blikk főszerkesztője. A főszerkesztői pozícióra azért kellett új embert keresnie a Ringier Axel Springer (RAS) Magyarországnak, mert Kolossváry Balázs a Story Magazinhoz igazolt át főszerkesztőnek.

A 42 éves Gedei Norbert hétfőtől lesz a Blikk főszerkesztője. A nála egy évvel idősebb Kolossváry Balázs egyébként 18 év után hagyta el a Ringier Axel Springer kiadóhoz tartozó Blikket, ahol két éven át volt a bulvár napilap főszerkesztője, de nemrégiben igent mondott a Central Médiacsoport ajánlatára, és ő foglalta el Kökény-Szalai Vivien megüresedett főszerkesztői pozícióját a Story Magazin élén. A Story-nál azért volt üresedés nemrégiben, mert Kökény-Szalai az Andy Vajna kormánybiztos által megvásárolt TV2-höz hírigazgatónak igazolt át.

Gedei Norbert a Blikk napilapon kívül – ahogyan korábban Kolossváry Balázs is – a Blikk.hu online portálért is felelős lesz, a Blikk.hu főszerkesztője ugyanakkor változatlanul az a Majoros Krisztina marad, akit tavaly decemberben neveztek ki a posztra. Úgy tudjuk, Majoros Gedei Norbertnek tartozik majd beszámolási kötelezettséggel.

Az új Blikk-főszerkesztő 1998-ban kezdte pályáját a Vasárnapi Blikk rovatvezetőjeként, majd 2009-től a Blikk főszerkesztő-helyettese volt.

A felkérés kapcsán dr. Bayer József, a Ringier Axel Springer Magyarország cégcsoport vezetője is megszólalt:

Köszönöm Balázsnak az áldozatos és nagyszerű munkáját, amit a Blikk integrációjában és megújításában, valamint a Blikk.hu felfuttatásának érdekében végzett. Nagyon sok sikert és boldogságot kívánok neki a jövőben. Ugyanakkor üdvözlöm Gedei Norbertet főszerkesztői pozíciójában és nagyon sok szakmai sikert kívánok neki.

(Kiemelt kép: Gedei Norbert – fotó: Ringier Axel Springer)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik