Hans Vestberg, az Ericsson távozó elnök-vezérigazgatója
Média

Leléptetik a költségvágásra készülő Ericsson elnök-vezérigazgatóját

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 07. 25. 11:26

Hans Vestberg azonnali hatállyal köszön le az Ericsson cég éléről, amit már 7 éve irányított.
Korábban a témában:

Távozik Hans Vestberg, az Ericsson eddigi elnök-vezérigazgatója, az igazgatóság tagja a svéd hátterű, Magyarországon is jelenlévő távközlési- és médiainfrastruktúra szolgáltató (mostanában például a sportközvetítések technikáját is megreformáló) multicég éléről. Méghozzá a hír szerint azonnali hatállyal, bár hat hónapig még tanácsadóként szerződésben marad a céggel. Az új vezetőt egyelőre keresi a cég, amelyet az átmeneti időben Jan Frykhammar, Vestberg eddigi helyettese és gazdasági igazgatója irányít mint vezérigazgató.

A hír kapcsán Leif Johansson, a cég igazgatóságának elnöke méltatta a távozó vezetőt, aki hét éven át sikeresen vezette a céget, erős kapcsolatokat épített ki az iparág szereplőivel, és energiái inspirálóak volt az Ericsson valamennyi dolgozója és vezetője számára. Azonban a cég igazgatósága az új piaci környezethez és stratégiájához igazodva úgy döntött, itt az idő keresni egy új vezérigazgatót, aki az Ericssont a következő időszakba sikeresen átvezeti.

A távozó Hans Vestberg hozzátette:

28 fantasztikus évet töltöttem el az Ericssonnál, ebből 7-et mint vezérigazgató. Ahogyan az iparág új fejlődési szakaszba érkezik, amelyet az 5G mobiltechnológia, az IoT (Internet of Things – azaz a Dolgok Internete) és a felhő (cloud) technológia határoz meg, itt az idő lehetőséget adni egy új vezérigazgatónak, hogy az Ericsson megőrizhesse iparági vezető szerepét.

Költségcsökkentés és cég-átalakítás

Az Ericsson július 19-én nyilvánosságra hozott második negyedéves üzleti gyorsjelentése egyébként szigorú akciótervről is említést tett, amelynek jelentős költségcsökkentés is részét képezi. “Ahogyan a gyorsjelentésben is szerepelt, az igazgatóság maximálisan támogatja a költségcsökkentésre vonatkozó terveket. Emellett az igazgatóság támogatja a cég új üzleti stratégiáját és új üzleti struktúráját” – tette hozzá Johansson.

Az új vezetőt egyébként a cég házon belül és a piacról is keresi. Az átmeneti vezérigazgató, Jan Frykhammar egyébként szintén régi Ericsson-dolgozó, aki még 1991-ben csatlakozott a céghez. 2009-ben nevezeték ki elnökhelyettesnek és gazdasági igazgatónak.

(A kiemelt képen: Hans Vestberg, az Ericsson távozó elnök-vezérigazgatója)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.