Média

Elbukhatja a TV2 a joytv.hu címet

JoyTV.hu: panaszolt
JoyTV.hu: panaszolt
Pedig Andy Vajna az Izaura TV-n kívül többek között Joy TV néven indítana kábelcsatornát, méghozzá nagyon rövid időn belül.

Ahogyan arról kedden beszámoltunk, a TV2 Média Csoport Kft. hat új kábelcsatorna elindítását tervezi még az idei évben, valamint a meglévő tévécsatornáik közül kettőt átneveznek és átpozicionálnak, így legkésőbb az év végére tízre szeretnék növelni a tévés portfóliójukat. Lesz Izaura TV, Kiwi TV, Chili TV, M+, Prime és Zenebutik TV is – ezt hivatalosan is megerősítették a Media Hungary 2016 konferencián tegnap.

Most azonban úgy tűnik, beigazolódik az a jóslatunk, hogy a tévétársaság várhatóan különböző jogviták elé néz a csatornák neve miatt. Andy Vajnáéknak máris gondjuk adódott például az internetes regisztrációval, a 24.hu információi szerint ugyanis a médiapiac egyik szereplője megtámadta a joytv.hu internetes cím regisztrációját az Internetszolgáltatók Tanácsánál (ISZT). Jól látszódik az ISZT-hez tartozó domain.hu internetcímen is, hogy a joytv.hu most “panaszolt” státuszú. Bár az a domainregisztrációs oldalról nem derül ki, hogy ki volt a panaszos, sejthető, hogy a Marquard Media lehet a panaszos, ugyanis a kiadó Joy márkanév alatt jelentet meg magazint, valamint joy.hu néven van már egy bejáratott online kiadványa.

Ilyen internetes végződéssel kapcsolatos viták esetben az ISZT szakértői tanácsa lényegében egy alternatív vitarendezési eljárás keretében bírálja el, hogy a panasz megalapozott-e, és a TV2 csak abban az esetben juthat hozzá a doménhez, ha az ISZT-nél végül rendben találják a regisztrációs igényüket.

Informális úton emellett úgy értesültünk, hogy a Marquard Media jogászai jelenleg vizsgálják azt is, hogy esetleg megtámadják a TV2 által a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál kezdeményezett, a Joy TV szóösszetételre vonatkozó védjegyoltalmi eljárást. Így aztán megeshet, hogy végül Andy Vajnáék védjegyoltalmi eljárása kudarcba fullad.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Zenebutik címmel az M3 ismétlő közmédiacsatornán jelenleg is látható az MTV 20 éven át rendszeresen jelentkező műsora, amelynek szerkesztő-műsorvezetője Juhász Előd volt. Juhász Előd a 24.hu-tól értesült arról még hétfőn, hogy a TV2 az egykori műsorával megegyező névvel indítana televíziót és ennek érdekében már védjegyoltalmat nyújtott be.

Ha kíváncsi, hogy mi történik még a Media Hungary 2016 konferencián Siófokon, ide kattintva megtalálhatja további tudósításainkat. 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik