Média

Leépít a New York Times és kivonul Párizsból

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 04. 27. 13:48

70 álláshely szűnik meg a médiavállalatnál. A párizsi irodájukat bezárják, az 1887 óta létező nemzetközi kiadást újratervezik.
Korábban a témában:

A tervezett intézkedésekről a The New York Times Co. kedden számolt be munkatársainak – írta meg a Wall Street Journal. A magyarázat szerint a médiavállalat racionalizálni kívánja nemzetközi jelenlétét.

A kiadó azt közölte a munkatársaival, hogy újratervezik a lap nemzetközi nyomtatott kiadását, a the International New York Times-t, és Párizsból Hong Kongba és New Yorkba helyezik át a szerkesztőségi és produkciós területeket.

Annak érdekében, hogy versenyképesek maradjunk, figyelembe kell vennünk a piaci változásokat. Újra kell gondolnunk, amit a New York Times jelent

– írták egy feljegyzésben, amit a vállalat nemzetközi részlegének dolgozóinak küldtek meg.

A Times nemrégiben jelentette be, hogy 50 millió dollárt fektet be a nemzetközi digitális kiadásának fejlesztésére. A mostani változások egyébként körülbelül 15 millió dollár költséget emésztenek fel: a költségek jelentős része a párizsi iroda megszűnése utáni áthelyezésből és a végkielégítésekből tevődik össze, és a második negyedéves üzleti eredményekben jelentkezik majd.

A nemzetközi kiadás – eredetileg International Herald Tribune néven – 1887 óta jelenik meg Párizsban. A lap azért jött létre, hogy az Egyesült Államokból származó angol nyelvű hírekkel lássák el az Európába látogató turistákat és a Franciaországban élő amerikai expatokat. A lapban 1967-ben szerzett  résztulajdont, majd 2002-ben teljes irányítást a Times, miután kivásárolta a Washington Post 50 százaléknyi részvényét.

Az International New York Times átalakítása egyébként még 2013-ban kezdődött. 2015 végén a lap átlagos napi példányszáma 214 ezer körül volt, ami 2 százalékkal kevesebb az előző évi adatnál – derült ki a Times éves jelentéséből – idézte fel a WSJ.

A Timesnál legutóbb 2014-ben volt nagyobb létszámleépítés: akkor 100 munkavállalótól, a teljes létszám 7,5 százalékától váltak meg, de például a videós és grafikai stáb terén létszámbővülésre is sor került.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.