Mogács Dániel
Média

Fábry és Mogács is képernyőre kerül a Comedy Central új saját gyártású műsorában

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 03. 09. 16:07

A magyar humorcsatorna népszerű sorozatain kívül két saját gyártású műsorral jelentkezik tavasszal. Az egyikben Mogács Dániel és Fábry Sándor is képernyőre kerül.

A szövegben erős humoristák tavasszal új, televízióban még sosem látott előadásaikkal lépnek a kamerák elé, március 25-én debütál ugyanis a magyar humorcsatorna Comedy Club című műsora.

A tíz héten át péntekenként este 9 órakor látható tematikus stand-up esteken hét nagydumás humorista szórakoztat: Litkai Gergely, Dombóvári István, Felméri Péter, Mogács Dániel, Kőhalmi Zoltán, Hadházi László, illetve Fábry Sándor.

Az induló műsor werkfilmjét a 24.hu látogatói láthatják először:

Dombóvári István a műsor indulása kapcsán arról beszélt, hogy szerinte a stand-up képviselőinek fel kellett nőni a XXI. század igényeihez.

„A humorista 0-24-es állás. Sokan csak a 10 perc tévés csillogást látják benne, de a mögötte lévő munkát alig. Nem elég évente egy műsort csinálni. Intenzívebb jelenlétre van szükség, például a közösségi oldalakon is produkálni kell folyamatosan. Itt a néző dönt. Ha nem akar lecserélni, az a jó, de nincs bérelt helye senkinek. Míg a színészeknél, énekeseknél a személyi kultusz dívik, addig a humorista soha nem lesz sztár. Ebben a műfajban akkor vagy a legjobb, ha nem tudják a neved, csak azt, hogy ismernek valahonnan”

– fogalmazott a Dombiként is emlegetett stand-upos, aki szinte egy időben kezdte a pályát Kovács-András Péterrel, aki szerint a stand-up nem változik, csak a képviselői:

„Öregszünk, élünk, sajnos fásulunk is időnként. Komolyodunk, de ennek ellenére meg tudjuk lepni a nézőket. Igaz, némileg megszoktak minket és a stand-upot is, és ezért sokkal nagyobbat kell gurítanunk, hogy szórakoztatók maradjunk”

Kovács András Péter egyébként szerencsésnek tartja magát, mert a saját életéből folyamatosan tud inspirálódni.

„12 év alatt sokat változott az élethelyzetem. Megnősültem, építkeztem, megszületett az első gyermekem, aztán a második majd a harmadik. Mindig újabb és újabb dolgok történtek, amiknek köszönhetően újabb és újabb nézőpontom nyílt a világra”

– mondta a KAP-ként is ismert humorista, akit a Comedy Club első fellépőjeként láthatjuk a képernyőn március 25-én, Ősök és utódok című produkciójával.

Az ismert humorista, Litkai Gergely – aki a Comedy Clubban látható dumaszínházas stand-uposok feje – szerint ennek a műfajának is jót tesz néha a vérfrissítés.

„Ardai Tamással és Sáfár Zoltánnal hármasban kezdtük el a stand-upot építgetni itthon. Ahogy az előadók egyre többet léptek fel és egyre gyakorlottabbá váltak, úgy fejlődött ez a műfaj is”

– kezdte Litkai, aki úgy véli, jelenleg is pezseg a stand-up szcéna.

„Ha új, a jelenlegi élmezőnnyel versenyt tartani tudó, vagy őket leköröző ifjú tehetségek tűnnek fel, az jó a közönségnek, mivel új arcokat, új gondolatokat ismerhetnek meg. De jó a régi fellépőknek is, mert új inspirációkat kapnak, nem lustulnak el, ösztönzi őket is a fejlődésre, és természetesen jó az új fellépőknek is, hiszen olyasmiben mutathatják meg magukat, ami a későbbiekben talán az élethivatásukká válik”

– magyarázta a humorista.

Érdekel a content marketing?


Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

Ebből a gondolatból kiindulva indítja egyébként a Comedy Central a Magyarország, szereplek! című saját gyártású tehetségkutatóját is, ahová a csatorna március 20-ig várja a nagy hazai stand-up generáció nyomába lépni vágyó amatőr előadók jelentkezését. A húsz legkiemelkedőbb produkciót a verseny weboldalán közszemlére teszik, és online közönségszavazáson választják majd ki közülük azokat, amelyek előadói érdemesek arra, hogy részt vegyenek a május 22-i finálé felvételén. A végső győztes olyan tehetségek mellett léphet majd színpadra mint Kőhalmi, Mogács vagy Hadházi.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.