CES 2016
Média

Újdonságok a CES 2016 eCommerce Piacterén

24.hu
24.hu

2015. 11. 06. 17:01

Újgenerációs mobilfizető applikációkkal, innovatív beléptető rendszerekkel, sosem látott felhőalapú megoldásokkal és több izgalmas újdonsággal érkezik a CES 2016 egyik nagy dobása, az eCommerce Piactér.

Itt mutatkozik be például a Digitális Fizetőeszközök Fóruma, de kiderül az is, hogyan néz ki a jövő e-pénztárcája, milyen lesz a modern mobilfizetés, miként fest majd a virtuális valuta, és milyen szerepük lesz a kriptográfiai megoldásoknak mindennapos életünkben.

„Az e-kereskedelem fejlődése egyre inkább átalakítja a cégek működési moduljait, mind az üzleti folyamatok, mind a fogyasztókkal való kapcsolattartás területén. Az iparági innovációk új szintre emelkedtek, a lehetőségek száma ma már végtelen. Alig várjuk, hogy a CES 2016-on betekintést nyerjünk az online kereskedelem jövőjébe!” – véli Gary Shapiro, a Las Vegas-i „kütyüshowt” szervező Consumer Electronics Association (CEA) elnöke.

A digitális kereskedelem jövője minden kétséget kizárólag hatással lesz életünkre, ami itthon is jól érzékelhető. 2014 végére már 230 milliárd forintnál járt a magyarországi online kiskereskedelmi forgalom, amelynek közel 20%-a származott műszaki cikkek értékesítéséből. Az otthonról történő vásárlások elterjedésének pedig csak még inkább megágyazott az idén március óta életben lévő vasárnapi országos zárva tartás. Az e-kereskedők leginkább abban látják ennek előnyét, hogy ezeken a napokon olyan fogyasztókat is el tudnak csábítani az online áruházak, akik ez idáig csak offline költekeztek. A kutatásból az is kiderül, hogy a vásárlók majd egyharmada már rutinosnak számít, hisz évi több alkalommal is vásárol online, a fizetés módok tekintetében azonban nálunk még mindig a készpénzes utánvét a legnépszerűbb, az elektronikus megoldások helyett. A 2016-os CES-en bemutatandó újdonságok hatására azonban ez is gyökeresen megváltozhat.

Az eCommerce jelentősége és fejlődése megkérdőjelezhetetlen és egyelőre megállíthatatlannak tűnik, sorra újulnak meg az alig néhány hónapos technológiák, egymást érik az innovatív ötletek és az egyre kényelmesebb módszerek. A CES új piacterén mutatkozik be például a Digitális Fizetőeszközök Fóruma, ahol a vásárlás digitalizálódását elősegítő megoldások és lehetőségek jövőbe vezető világát ismerhetjük majd meg. Kiderül, hogyan néz majd ki egy e-pénztárca, milyen lesz a modern mobilfizetés, miként fest majd a virtuális valuta, és milyen szerepük lesz a kriptográfiai megoldásoknak mindennapos életünkben.

A soron következő CES-t 2016. január 6–9. között rendezik Las Vegasban. A kiállítás és szakmai találkozó közel 100 ezer négyzetméteren, több mint 3600 kiállítónak ad helyet, akik a világon akár először itt mutathatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a fogyasztói elektronika teljes ökoszisztémájából.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. október 26.
Peresztegi Imre, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója, Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, Görözdi György, MTK Kiemelt Beruházások Projekt Igazgatója és Paár Attila, a West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) az új Hidegkuti Nándor Stadion építéséről tartott sajtótájékoztatón 2015. október 26-án. Bejelentették, hogy a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma nyerte el a több mint hatmilliárd forintból épülő új stadion tervezésére és kivitelezésére kiírt pályázatot.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.