Light

Meg fogsz lepődni, hogy ez a 9 történelmi tény igazából csak mítosz!

Olyan hiedelmeket leplezünk le, amelyekre nem is gondolsz.

Hiába megosztóak a történelmi kérdések, van pár olyan tény, amit a világon mindenki egyezményesen igaznak gondol. Itt az ideje, hogy lerántsuk ezekről a mítoszokról a lepletés bebizonyítsuk, hogy nem többek, mint puszta pletykák.

 

1. Mickey Mouse-t nem Walt Disney rajzolta. Igazából a Disney-cég vezető grafikusa, Ub Iwerks teremtette meg a híres egeret.

t1

 

2. Mindenki azt hiszi, Vincent Van Gogh levágta az egész fülét. De ne essünk túlzásokba: valójában csak a fülcimpája aljától szabadult meg.

t2

 

3. Napóleont mindenki megdöbbentően alacsonynak képzeli. A valóságban viszont átlagosnak számított a 170 centis magasságával.

t3

 

4. Salieriről az hírlik, hogy féltékeny volt Mozartra. Valójában azonban udvari karmesterként sokkal sikeresebbnek számított Mozartnál!

t4

 

5. Sajnos ki kell ábrándítanunk azokat, akik azt hitték, Magellán hajózta először körbe a Földet. Az út felénél ugyanis meghalt.

t5

 

6. Kleopátra – bár Egyiptom felett uralkodott – valójában nem sok egyiptomi felmenővel büszkélkedhetett: a fáraónőnek görög gyökerei voltak.

t6

 

7. Azt, hogy Einstein rossz tanuló volt a suliban, valószínűleg csak a rossz tanulók bátorítására találták ki – a tudós ugyanis kiváló diák volt!

t7

 

8. Ha valaki megkérdezi, ki találta fel a villanykörtét, mindenki rávágja, Edison! Pedig Thomas Edison valójában csak a módszert ötlötte ki.

t8

 

9. Nagyon megkapó történet, hogy Newton úgy fedezte fel a gravitációt, hogy egy alma a fejére esett. Csak épp nem igaz: az alma mellé esett, és csak segített megérteni a gravitációt.

t9

 

Forrás: Brightside

Ajánlott videó

Olvasói sztorik