Light

Ijesztő fotók ruhában pózoló macskákról és kutyákról

Változnak az idők és változnak a trendek. Szerencsére. Küldönösen igaz ez a művészetekre, így a fotózásra is. Az alábbi összeállítás remekül demonstrálja mindezt. Vagyis, ami az 1900-as években borzasztó cukinak, és bájosnak számított, az most a legrosszabb rémálmunkban se jöjjön elő.

De komolyan, ki akar kötényben főzőcskéző kismacskákat nézegetni? Grrrrr.

Harry Whittier Frees a korai 1900-as évektől az 1950-es évekig szerzett magának némi hírnevet elragadó ijesztő emberi ruhácskákba öltöztetett bébi állataival.

Már 1902-ben szerepeltek a fotóin aranyos állatkákat, de csak három évvel később öltöztette fel őket apró jelmezekbe. Állítólag az egész őrült hobbi egy családi szülinapi partin kezdődött, amikor valaki viccből feltette a szülinapi csákót egy macska fejére. Frees megörökítette a vicces pillanatot, majd elvitte egy képeslap készítőhöz, aki meglátta az üzleti lehetőséget a sorozatgyártásban, így még több ilyen fotót rendelt tőle.

Az állatok ruhácskáit Harry édesanyja és házvezetőnője varrta, modelleknek pedig barátai, és szomszédei háziállatait “kérte fel”. Szerencsérlenek borzasztóan örülhettek a lehetőségnek…

Fotó: Mashable
Fotó: Mashable
Fotó: Mashable
Fotó: Mashable
Fotó: Mashable
Fotó: Mashable
Fotó: Mashable
Fotó: Mashable
Fotó: Mashable
Fotó: Mashable

Az úriember fotóit széles körben reprodukálták képeslapokon, reklámokban, magazinokban és gyermekkönyvekban. Utóbbiakban Frees olykor kedves novellákat is írt egy-egy fotó vagy fotósorozat mellé.

(via Mashable)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik