Light

20 éve még ilyen fülledten szexi dolog volt a bevásárlás

Épp azon a napon, amikor visszakaptuk a vasárnapi vásárlást, tavaszi takarítás közben került a kezembe a 70 éves német BAUR magazin ünnepi katalógusa. Rögtön bele is lapoztam és csak nagyon nehezen tudtam letenni. Miközben néztem a néha borzalmas szabású és mintázatú ruhákat, és a régi számítógépeket, eszembe jutott, hogy ma már milyen értelmezhetetlen dolog a katalógus formátum.

Pénzes BAUR-ek

Amerikában gyakorlatilag a kapitalizmus és a piacgazdaság alapjait tették le azok a kereskedők, akik a tehetős, nagy tőkével rendelkező, de a várostól messze élő farmereknek a katalógusok révén eljuttatták a kockás inget, a gumicsizmát, a háztartási gépeket, sőt sokszor még az élelmiszert is. Így találta meg egymást a kereslet és a kínálat, az ilyen módon értékesítő vállalkozások pedig rövid idő alatt hatalmas vagyonra tettek szert. Nem véletlen tehát a BAUR elnevezés sem, mivel a betűkombinációt Bauernek kell ejteni, ami németül annyit tesz, földműves.

Európában és a rendszerváltás utáni Magyarországon egyáltalán nem csoda, hogy néha előkerül egy-egy tökéletes állapotban lévő német vagy osztrák katalógus, hiszen anno valósággal őrizték ezeket a vaskos gyűjteményeket, amelyek teles tele voltak vágyaink tárgyaival. Persze 20 év alatt rengeteg minden változott. A legelavultabb szekció természetesen a technikai eszközöké, de a ruhák és cipők sem panaszkodhatnak. Szinte minden modell úgy néz ki, mint egy szombat esti triplacsavaros iróniatársaság, csak a szakáll és az egyen haj nem stimmel.

baurcimlap
BAUR

A katalógus legnagyobb erőssége a hangulata, mivel a képeket nézegetve szinte magunk előtt látjuk azokat is, akik méregették a szúrós pulóvereket, álmodoztak a több ezer márkás notebookról, és vágyakoztak az otthoni szolárium után. Apropó vágyakozás. Az egyik szembeötlő különbség a mai és az akkori reklámanyagok között, hogy míg manapság már csak véletlen lehet elcsípni egy-egy mellbimbót, vagy kivillanó feneket, addig a kilencvenes években szinte kötelező volt villantani.

A vaskosan körvonalazódó péniszek és a hegyes mellbimbók erdejében valósággal bordélyházban érezheti magát az ember, az élményt pedig pont az teszi szürreálissá, amikor néha feltűnik egy bumfordi cipő vagy egy műanyag játékszintetizátor. Én végiglapoztam, majd nagy önuralom árán összegyűjtöttem a legerotikusabb, legtapadósabb pillanatokat, a cucc az elején még csak bemelegít, de a végén már alig bírsz parancsolni magadnak.

Kivillanó köldök

has
BAUR

Formák mindenütt

ferfiak
BAUR
dressz
BAUR
peniszek
BAUR

Aztán apuka egyedül marad az újsággal

mellbimbo

Hogy lehet a legjobban elmondani a haveroknak, hogy milyen jó kis bringát láttunk az asszony katalógusában? Hát persze, hogy pizsamában!

BAUR
BAUR
BAUR
BAUR

Aztán az újság, szinte rögtön a gyerekjátékok után elvadul és gátlástalanul jönnek a mellek!

BAUR
BAUR
BAUR
BAUR
BAUR
BAUR

Nektek volt hasonló élményetek? Ha igen, osszátok meg kommentben, ne legyetek szégyellősek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik