Light

Akar csudát látni? – mutatjuk a legészvesztőbb karácsonyi díszeket

Hódos Hajni
Hódos Hajni

állandó háttérzaj. 2015. 12. 09. 16:28

Mindenki megnyugodhat, senki nincs semmiről elkésve, szóval ha most kezdené díszíteni a lakást, akkor csak rajta, itt van hozzá a 24.hu segítsége, aki pedig az idei trendről mesélt nekünk, nem más, mint aki tavaly is. Németh Attila, a Plantomime virágüzlet tulajdonosa.
Korábban a témában:

Tisztában vagyunk azzal, hogy a közösségi oldalakon már hetek óta tombol a karácsony, de azzal is, sokan vannak, akiknél még egy árva girland sem árválkodik, arról meg aztán végképp nincs fogalmuk, mikor veszik meg a karácsonyi ajándékokat.

Az általános vélekedéssel és a Facebookon tomboló karácsonyi lázzal ellentétben mindenki megnyugodhat, senki nincs semmiről elkésve, szóval ha most kezdené díszíteni a lakást, akkor csak rajta, itt van hozzá a 24.hu segítsége, aki pedig az idei trendről mesélt nekünk, nem más, mint aki tavaly is. Németh Attila, a Plantomime virágüzlet tulajdonosa.

Attila rögtön ellentmond nekem, én ugyanis úgy vettem észre, mintha idén a nosztalgia kissé alábbhagyott volna. Kevesebb múltba fordulós, a nagypolgári miliőt idéző dekorációt, ebben a stílusban feldíszített karácsonyfát láttam. Attila nem így látja, szerinte ez a vonal idén is erősen tartja magát, de megfigyelhető egy letisztultság, egyszerűsödés, ami kifejezetten jót tett ennek a stílusnak. Több az antik hatású kopottas szín, a parasztezüst, a matt arany. Talán azért gondolom így, mert idén még szélesebbre nyílt az olló: ahogy az öltözködésben, az ünnepi dekorációban is szinte minden divat.

Plantomime

Attila üzleteiben továbbra is a rájuk jellemző stílus az irányadó, mintsem a trend, továbbra is a megrendelő stílusa, személyisége dönt és nem az uralkodó divatszínek. Idén azonban akaratlanul is divatdiktátorrá lettek, mert Attila a testvére révén hozzájutott egy zsák kiváló minőségű műszőrméhez, amit azon nyomban fel is használt adventi koszorúkhoz. A díszek nagy sikert arattak. A sötétebb tónusú dekoráció is: idén több sötétszürke, fekete dísz is készült. Ezek nagyon elegánsak, de igazán jól mutatnak a sötét színek a minimál stílusú lakásokban is, érdemes kipróbálni, kísérletezni velük.

A nagypolgári romantika mellett idén tovább erősödött az erdei mesevilág: rókák, őzek, szarvasok, erdei énekesmadarak, sünik karácsonyoznak velünk, a hozzájuk tartozó natúr színekkel, fakéreg koszorú alapokkal, tobozokkal, termésekkel. Igazán hangulatos trend.

Itt közbevágok, mert rengeteg jegesmedvét látok, mondhatni, idén karácsonykor a jegesmedve az új hintaló. Az igazán ordenárék világítanak is. Attila kevésbé lelkes, látja ő is a fehér, fagyos díszítést, de ez inkább annak köszönhető, már a virágüzletek is készen veszik az adventi koszorúkat, nem éri meg vagy nincs idő elkészíteni, ez lehet a magyarázat. Ez kicsit lelomboz, mert idén nálam is hófehér a feldíszített ablakpárkány, de nem árulom el neki, inkább provokatív kérdést teszek fel: van-e már idén karácsonyi dekoráció a saját otthonában?

Kettő null Attilának. Képzeljem, idén már van. Minimál stílusú: egy letisztult, szép dúsra kötött fenyő alapon négy gyertya.

Új kedvence is van. A nemesített, púderrózsaszínű mikulásvirág. Egyetértek, ez a virág tényleg nagyon szép a maga visszafogott színével és sokkal több helyre illik, mint a hagyományos piros. Attila menyasszonyi csokorba is kötötte idén. Az örök kedvenc a hunyor marad, mindig van az üzletben, és mindig nagyon figyel arra, hogy a vevők megfelelő tájékoztatást kapjanak. Ez a virág inkább védett teraszra, hidegebb előszobába, téli kertbe való. Nem bírja a meleget, a fűtött szobában hamar elpusztul.

Plantomime

Az alapszabályok nem változtak, teszi hozzá nevetve, tudom, tudom, ne próbáljunk meg egy harminc négyzetméteres lakásba hét méteres fenyőt beszuszakolni, mondom fel a leckét. A többit is: figyeljek oda a saját és a lakásom stílusára, a stílusidegen díszítés szépnek szép lehet, de nem érezzük a magunkénak, így meghitté sem tud válni.

Végül kérem, mutasson néhányat az őrült darabokból. Attila imádja ezeket a díszeket, minden évben hoz belőlük újabbakat, minél észvesztőbbeket. És nincs ezzel egyedül, a gyűjtők szintén imádják őket. Én is. Akarnak csudát látni? Mutatom:

Plantomime
Plantomime
Plantomime

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Visitors walk past a 5G logo during the Mobile World Congress on the third day of the MWC in Barcelona, on March 1, 2017. 
Phone makers will seek to seduce new buyers with artificial intelligence functions and other innovations at the world's biggest mobile fair starting today in Spain. / AFP PHOTO / Josep Lago
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.