Light

A Trónok harca miatt távozik az amerikai HBO magyar vezetője

trónok harca (trónok harca, )
trónok harca (trónok harca, )

A technológiai igazgató a kábelcsatorna saját streaming-szolgáltatásának működőképtelensége miatt kényszerült távozni.

A HBO stratégiát vált, és az eddig meglévő saját, HBO Go nevű streaming szolgáltatását kiszervezi egy külsős cégnek, mivel saját rendszere folyamatosan leállt a legutóbbi Trónok harca (A Game of Thrones) és A törvény nevében (True Detective) sorozatévad ideje alatt. A csatorna ezért leszerződött az MLB Advanced nevű céggel, amely eddig kifejezetten sportközvetítésekre szakosodott vállalatokkal szerződött, s most a HBO lesz az eddigi legnagyobb ügyfele.

A lépés véráldozatot is követelt, Berkes Ottó, a HBO technológiai igazgatója kedden beadta lemondását. Az amerikai források szerint a vezető amolyan „napóleoni birodalmat” épített a cégen belül, sőt, a csatornának már problémás volt a rá, és 55 fős csapatára költött évi 100 millió dolláros összeg. Az igazgató ráadásul egy memóriahibára hivatkozva még több pénzt kért a fejlesztésekre, de nem tudta az elvárt színvonalat nyújtani.

Berkes lemondása semmiben sem érinti a magyar HBO-t, a hazai kábelcsatorna ugyan szintén használja a Go-t, de a saját fejlesztésű technikának nincs köze az amerikaiéhoz.

Forrás: Fortune

Ajánlott videó

Olvasói sztorik