Light

A Szombat Esti Láz szerződése korlátozza a résztvevők jogait

A táncoslábú celebeknek minden eddiginél szigorúbb megkötéseknek és titoktartási szerződésnek kell eleget tenniük. Az összeg viszont nem rossz, amit ezért cserébe kapnak.

A Bors utánajárt, hogy az RTL Klub milyen feltételeket határozott meg a szerződésben, mely a személyi és szólásszabadságot is korlátozni kívánja. E szerint a versenyzők semmi rosszat nem mondhatnak a műsorról vagy bárkiről, akinek köze van hozzá, illetve megjelenésükről sem dönthetnek.

“A sztárok nem nyilatkozhatnak negatívan a műsorról, a műsor készítőiről, a többi szereplőről, illetve az RTL sajtóosztályának engedélye nélkül nem nyilatkozhatnak az újságíróknak. A szereplőknek ezen kívül tudomásul kell venniük azt is, hogy a stylistok meghatározzák, milyen ruhát kötelesek viselni az adások alatt” – árulta el egy informátor.

Fotó: RTL Klub

Az RTL Klub azonban nem csak a műsor idejére köti gúzsba a sztárokat, hanem az azt követő egy évben is. Ezért cserébe 2,5 millió forint üti a celebek markát, akik így családonként 5 millióval gazdagodnak, hiszen az ide szériában párok szerepelnek.

“A szereplőkkel negyvenoldalas szerződést írtak alá. Előtte mindegyikük hazavihette, és ügyvédnek is megmutathatta. Ez a dokumentum tartalmazza többek között, hogy nemcsak a próbákon, hanem egyéb, a műsorral kapcsolatos rendezvényeken is kötelező a megjelenés. Ez a verseny után is érvényes, mint ahogy az is, hogy a celebek a verseny után egy évig, az RTL engedélye nélkül, más csatornán nem vállalhatnak hasonló műsorban szereplést.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik