Kultúra

Meghalt David Cassidy

A tinibálványként népszerűvé lett amerikai színész, énekes 67 évesen, szerettei körében hunyt el.

A ’70-es évek tinisztárjának, popikonjának halálhírét családja jelentette be. A BBC szerint David Cassidy múlt héten került kórházba többszörös szervelégtelenséggel, de már korábban megromlott egészségügyi állapota. Időskori elbutulást állapítottak meg nála, befejezte a turnézást, mint mondta, azért, élvezhesse az életet.

Nevéhez fűződik többek között az I Think I Love You című sláger, de többször is elnyerte a Grammy-díjat, és több mint 30 millió lemezt adott el. Elsősorban az angolszász országokban volt sikeres, de a népszerűsége múltával pénzügyi és magánéletbeli problémákkal küzdött, és alkoholizmusa miatt is kezelni kellett.

 

A BBC szerint a ’70-es években nagyobb rajongótábora volt, mint a Beatlesnek és Elvis Presleynek, és olyan hisztéria övezte a koncertjeit, hogy 1974-ben egy lány életét is vesztette az egyik fellépésén kialakult tumultusban.

A Rolling Stone magazin emlékeztetett rá, hogy David Cassidy tiniként lett színész, a The Partridge Family című sorozatában a kitalált zenekar pedig valódi popikonná tette. Viharos magánélete – háromszor vált el – utolsó éveiben mégis csődbe jutott, ittas vezetés miatt háromszor letartóztatták.

Kiemelt kép: Getty Images/Bobby Bank

Ajánlott videó

Olvasói sztorik